Necati: "Tedirginiz"
Ayhan Akman ve Necati Ateş, İkitelli’ye tekrar gitmek istemediklerini açıkça dile getirdiler.
Galatasaray’da gündem yine Atatürk Olimpiyat Stadı... Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından, Turkcell Süper Ligi ve Fortis Türkiye Kupası karşılaşmalarının da burada oynanmasının konuşulmaya başlanması, daha önce bu statta acı tecrübeleri olan futbolcuları kara kara düşündürüyor. Kulüp tarihinin en başarısız dönemlerinden birinin yaşandığı 2003-2004 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ter döken futbolculardan Ayhan Akman ve Necati Ateş, İkitelli’ye tekrar gitmek istemediklerini açıkça dile getirdiler.
Takıma zarar verir
Ayhan, 3 yıl önce Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaşadıklarını halen unutamadıklarını belirterek, "Orada tam bir kabus yaşadık. İkitelli’ye tekrar gideceğimiz için bütün futbolcularda büyük tedirginlik var. Kimse bunu inkar edemez. Açık konuşmak gerekirse; Ben Olimpiyat Stadı’nda oynamak istemiyorum. Bu, takıma büyük zarar verir. Aslında o stada hiç gitmemeliyiz. Bizim için Şampiyonlar Ligi’ndeki en büyük handikap Atatürk Olimpiyat Stadı olacak. Daha şimdiden herkes ’Orada ne yapacağız’ diye düşünüyor" dedi.
Kötü bir büyü
Ayhan, UEFA’nın Ali Sami Yen Stadı’nda maç oynanmasına izin vermemesi nedeniyle Avrupa Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını mecburen Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapacaklarını hatırlatarak, "Ama lig maçlarının orada oynanmasına hiçbirimiz izin vermeyiz. Ali Sami Yen Stadı’nın zemini tarla da olsa buna razıyız. Sahanın zemini düzelmese de İkitelli’ye gitmeyiz. Çünkü bizim evimiz ve yuvamız Ali Sami Yen Stadı. İkitelli’de bize bir şeyler oluyor. Sanki kimyamız bozuluyor. Kötü bir büyü etrafımızı sarıyor" diye konuştu.
Necati: Tedirginiz
Necati Ateş de tıpkı Ayhan Akman gibi, Atatürk Olimpiyat Stadı hakkında olumsuz düşüncelere sahip. O statta güzel günler geçirmediklerini belirten golcü futbolcu, "Atatürk Olimpiyat Stadı bizi gerçekten düşündürüyor. Çünkü orada güzel günler geçirmedik. Şampiyonlar Ligi’ndeki en büyük dezavantajımız da Ali Sami Yen’de oynayamayacak olmamız. Bu yüzden tedirginiz. Biz bu sıkıntılarımızı gidip yöneticilerimize ve teknik heyete de anlattık. Fakat yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler" diye konuştu.
Sabri ise, Atatürk Olimpiyat Stadı konusunda herhangi bir tedirginlik duymadığını söyledi. Sabri, "Olimpiyat Stadı’nda oynadığımız dönemde zemin bozuktu, ayrıca ulaşım problemi vardı. Fakat şimdi bu problemler giderildi. Ben bazı ağabeylerime katılmıyorum. Maçlarımızı İkitelli’de oynamamızın bence sakıncası yok" dedi.