G.Saray Asbaşkanı Adnan Polat, başarısızlık durumunda suçlunun kendisi olacağını söyledi.
G.Saray 2. Başkanı ve Futbol Şubesi Sorumlusu Adnan Polat, Alman hocaya tam destek verdi ve "Kalli'yi ben getirdim, başarılı olacağına eminim" dedi.
‘Türkiye’yi iyi tanıyor’
Galatasaray’da kesilen biletlerden sonra gözler yönetime çevrilirken, yönetim kararın teknik heyet tarafından verildiğini söyledi. Sarı-Kırmızılılar’ın başarılı yöneticisi Adnan Polat ise, hem alınan kararlarla hem de yeni sezonla ilgili FANATİK’e bomba gibi açıklamalar yaptı. Polat, “Biz hocamızın arkasındayız. Zaten Kalli, benim ısrarlarım üzerine takımın başına geldi. Türkiye’yi iyi tanıyor. Başarılı olacaktır. Ancak başarısız olursa sorumlusu benim” şeklinde konuştu.
‘Ayrılanlar özgür’
Yabancı transferi konusuna da açıklık getiren Polat, “Yabancı konusu herkesin düşündüğü kadar kolay gerçekleşmiyor. Bizim amacımız, Galatasaray’da direkt oynayabilecek, takıma katkısı olacak, kalitesi ve ismiyle camiamıza yakışan birini almak. Çalışmalarımız sürüyor. Belki şu anda bile bu golcüyü almış olabiliriz. Teknik heyet tarafından kadro dışı bırakılan oyuncular, istedikleri kulübe gidebilirler. Bizim hiçbir takımla problemimiz yok. Yeter ki, ekonomik isteklerimizi yerine getirsinler” ifadesini kullandı.
‘Değişim risk ama...’
Teknik heyetin verdiği karara saygılı olduklarını da belirten başarılı futbol adamı, “Takım içerisinde bazı futbolcuların performansları camiamızı ve taraftarımızı tatmin etmiyordu. Biz de onların sesine kulak verdik. Ayrılan oyuncularımıza şimdiye dek kulübümüze verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Hocamızın da dediği gibi bu kadrodaki azalma devam edecek. Ancak bir sezonda bu kadar kadro değişimi bir risktir. Biz onu göze alıyoruz. Çünkü Galatasaray’da ihtiyaç olan yerlere de takviye yapmalıyız” diye konuştu.
‘Taraftarlarla sorun yok’
Fenerbahçe derbisinde yaşananlar sonrası taraftar hakkındaki sözlerine açıklık getiren Adnan Polat, “Evet, ‘Çapulcular’ dedim... Ancak ben bu sözü bizi sürekli destekleyen ve Sami Yen’de yanımızda olan sadık taraftarımız için söylemedim. Ellili, yüzlü gruplarla güvenlik görevlilerini aşarak stada girenler için söyledim. Bu grup stada girer girmez, koltukları söktü ve sahaya attı. Kimse unutmasın ki, Türkiye’de çağdaş taraftarlığı Türk futboluna taşıyan Galatasaray taraftarıdır” diyerek sözlerine son verdi.