Kaleci Aykut, Türk meslektaşlarına övgüler yağdırarak, çekindiği forvet olmadığını söyledi

Galatasaray'ın gurbetçi kalecisi Aykut Erçetin, Türkiye'de kalecinin her topa çıkmasının istendiğini belirterek, ancak Almanya'da kalecilerin, sadece emin olduğu topa çıkmasının beklendiğini söyledi. Futbol Federasyonu'nun aylık yayınlanan ''TamSaha'' dergisinde röportajı yayınlanan Aykut, Almanya ile Türkiye arasında altyapı eğitimi arasında fark olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine, 'Almanya'da oynadıktan sonra Galatasaray'a geldiğim için böyle bir fark görmedim. Çünkü burada Eser hoca olsun, Nezihi hoca olsun kalecilere standart bir eğitim veriyor. Ama Almanya ile Türkiye arasında kaleciye bakış açısından önemli bir fark var. Türkiye'de kaleci her topa çıksın isteniyor. Almanya'da ise kalecinin sadece emin olduğu topa çıkması beklenir'' dedi.
Kendisi için de yan toplara çıkmadığı şeklinde eleştirilerin hatırlatılması üzerine Aykut, ''Buna çok katılmıyorum. Tabii ki kaleci ceza sahasının içini koruyacak, ama öncelikli görevi kaleyi koruması. Türkiye'de yan toplara çıkan kaleciler de var ama topa dokunamıyor. Bana göre bu güven verici bir şey değil. Bir kaleci çıktığı topu orada öldürebilmeli'' diye konuştu.