Gerets'in geleceği hâlâ tartışılıyor; yerli-yabancı pek çok basın organı da Graeme Souness'ı yeniden Galatasaray'a getiriyor.Ancak tüm bu gelişmelerin tam ortasındaki 'Ulubatlı' acaba ne düşünüyor?
* İngiliz basınında sürekli Galatasaray ile anlaştığınız, hatta ön protokol imzaladığınız yazılıyor. Bütün bu haberler yalan mı?
- Bu haberleri ben de sık sık görüyorum. Ancak evet, hepsi yalan. Galatasaray'dan hiç kimseyle görüşmedim. Zaten şu an takımın başında bir teknik adam var. Ben, kimseye saygısızlık etmek istemem. Takım iyi futbol oynuyor ve liderin sadece 7 puan gerisinde. Geçen sezon yaşananlar yine gerçekleşebilir; Eric Gerets yine inanılmazı başarabilir. Bence herkes Gerets'i rahat bırakmamlı...
* Yardımcınız Dean Saunders'in İstanbul'a gelmesi de bu dedikoduları artırdı? Saunders, neden böyle bir dönemde İstanbul'a geldi?
- Saunders; Galatasaray-Liverpool maçına yorumcu olarak gitmişti. O zaman bazı gazeteciler, bizim Galatasaray'a dönüp dönmeyeceğimizi sormuşlar. Dean, şu an böyle bir şeyin olmadığını, ancak ileride mutlaka Galatasaray'a dönmek istediğimizi söylemiş. Ama inanın bana, kimseyle bir görüşmem olmadı. Ben, gerçekleri söylüyorum.
* Türkiye'de başka bir takımdan teklif aldınız mı?
- Evet... Sezon başında Trabzonspor Yönetimi beni çok istedi. Ben de sıcak bakıyordum. Çünkü Trabzonspor'un iyi ve genç bir kadrosu vardı. Ancak kısmet değilmiş, anlaşamadık. Sonra olanları öğrenince, belki de doğru karar verdiğimi düşündüm. Ancak her zaman söylüyorum; Türkiye'de yaşadıklarımı unutamam. Doğru zamanda, doğru takımdan bir teklif gelirse, yine Türkiye'ye döneceğim.
* Galatasaray'ın bu sezonki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- İnanın, sadece birkaç maç izledim, ama inanılmaz etkilendim. Hele Liverpool'daki maçta, geleceği çok parlak yıldızlar gördüm. Arda harikaydı. Sabri'nin performansından sonra, herkes benden bilgi istedi. Ümit Karan'ın golleri, bütün otoritelerin dikkatini çekti. Bu üç oyuncu da rahatlıkla İngiltere Premier Ligi'nde forma giyebilecek kapasitede. İngilizler, Tuncay'ı da çok beğeniyor, ancak o, biraz daha güçlenmeli.
(Fanatik)