Istanbul - ISTANBUL (A.A) - 04.12.2006 - Galatasarayli futbolcu Ümit Karan, Fenerbahçe ile oynadiklari derbi maçta yasanan olaylardan, hakemden ve rakip takimin futbolcularinin sertliginden yakindi.
Ümit, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basin toplantisinda, hayatinda dünkü maçtaki kadar küfür yemedigini söyledi. Ümit, ''Herkes 'Sahaya 5-10 pet sise attilar' diye söylüyor. Sahaya 100 sise geldi. Benim ayagima bir sürü çakmak ve yabanci madde atildi. Insanlar bunu görmek istemiyor herhalde'' dedi.
''Fenerbahçe'de, Lugano ve Edu gibi kasaplar var'' ifadesini kullanan Ümit, sözlerini söyle sürdürdü:
''Tatli sert futbolu herkes sever, ancak bu futbolcular, hakem ne zaman baska yana baksa asil tendonuma basiyordu. Ben hakeme sikayet ettigim zaman da 'Devam, bir sey yok' yanitini aliyordum.''
Ümit, maçin hakemini de söyle elestirdi:
''Maçta son dakikada olusan penalti pozisyonunu gördü. Onun gördügünü ben gördüm. Sonra 'Bir sey yok' dedi. Dün gece bir televizyon programinda, hala kararinin dogru oldugunu savunuyor, bahane ariyordu.''
-''HOS OLMAYAN SEYLER YASANDI''-
''Kadiköy'de hos olmayan seyler yasandi'' diyen Ümit, Fenerbahçe Stadi'na her gittiklerinde bu tür seylere maruz kaldiklarini söyledi.
Ümit, zaman zaman bazi takimlarin, bazi takimlara sansinin tutmadigini da belirterek, ''Fenerbahçe evinde Besiktas'i yenemiyor. Bizim Ali Sami Yen'de onlara üstünlügümüz var. Bu ligin ikinci yarisi da var. Biz yapilanlar ortada, onlar da stadimiza gelecek. Biz bu yapilanlardan sonra kendi seyircimizi nasil centilmenlige davet edebiliriz, onlara nasil 'yapmayin' diyebiliriz?'' seklinde konustu.
-''YENILGIYI HAK ETMEDIK''-
Aldiklari maglubiyet nedeniyle üzgün olduklarini da kaydeden Ümit, yenilgiyi hak etmediklerini ifade etti.
Ümit Karan, maçta çok iyi pozisyonlarinin oldugunu belirterek, ''Yakaladigim pozisyonu gol yapmam gerekiyordu. Onlarin hiç pozisyonu yoktu. Bu sezon biraz inisli çikisli grafik çiziyoruz. Sakatliklardan dolayi çok problemimiz oldu, ama devre arasinda tam kadro hazirlanacagiz'' diye konustu.
Geçtigimiz sezon 7 puanlik farki kapattiklarini söyleyen Ümit, bu sezon da ayni basariyi elde edeceklerine olan inancini dile getirdi.
Ümit, FC Liverpool ile yarin oynayacaklari maçin zor olacagina isaret ederken, ülke puani ve prestij için sahaya çikacaklarini sözlerine ekledi.