Icon26 Bir sporcunun daramı
Bir futbolcunun kahreden dramı
Sokak aralarında arkadaşlarıyla top koştururken, yeteneğini keşfeden bir Bursasporlu yönetici, 9 yaşındaki Hakan'ı alt yapıya almıştı.
Tam 11 yıl boyunca alt yapıda top koşturan Hakan, sonunda muradına erdi.
Yöneticilerden biri, "Hazır ol koçum, bir kaç gün sonra profesyonel oluyorsun" demişti.
Yıllardır futbol oynasa da, profesyonel mukavele imzalayacağı haberi Hakan'ı oldukça heyecanlandırmıştı.
Çünkü hayalleri vardı. Bir gün profesyonel olacak, sonra Bursaspor forması altında başarılı olup Fenerbahçe'ye, ya da Galatasaray'a transfer olacaktı.
Onu heyecanlandıran şey, hayallerine bir adım daha yaklaşmış olmasıydı.
Ancak gelin görün ki, görünmez bir kaza 20 yaşındaki Hakan Pala'nın tüm hayallerini bir anda kararttı.
Hakan Pala, geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde babasına ait mobilya dükkânından çıktı. Daha sonra 50 metre ilerideki pastaneden dondurma almak istedi.
Ancak 5 katlı binanın çatısından kopup gelen su deposu, talihsiz gencin sırtına düştü. Yere yığılan Hakan'ın yardımına babası Nuri Pala koştu.
Hemen Bursa Devlet Hastanesi'ne oradan da özel bir hastaneye kaldırılan talihsiz gencin omurgasında kırık ve çıkık olduğu anlaşıldı.
Ama en kötüsü, omuriliği zedelenmişti.
Kötü haber, oğlu için acı çeken üç çocuk babası Nuri Pala'ya iletildi.
Baba, hayatının en büyük acısını da yaşasa, oğlu durumu anlamasın diye içi kan ağlarken gülmeye çalışıyor.
Oğlunun kendi durumunu bilmediğini söyleyen Nuri Pala, "Şu an kendisine durumuyla ilgili bilgi vermedik. Moralinin çok yüksek olması gerekiyor. Bunu kendisine nasıl söyleyeceğimizi bilemiyoruz" dedi.
Oğlunun futbola olan sevgisi yüzünden üniversite eğitimini yarım bıraktığını belirten Nuri Pala, "Bir gümbürtü oldu. Ben trafik kazası olduğunu sandım. Kapıya çıktığımda oğlum yerdeydi ve başı kanıyordu. Yanına koştum. 'Kalk oğlum hastaneye gidelim' dediğimde Hakan'ın ağzından hayatımın sonuna kadar unutamayacağım "Baba kalkamıyorum ki!" cümlesi döküldü. İşte o zaman içim burkuldu. Kucaklayıp hastaneye koştuk ve acı gerçek orada ortaya çıktı" diye konuştu.
Fidan gibi oğlunun hayatının baharında yatağa bağlanmasını nasıl kabulleneceklerini bilemediğini söyleyen acılı baba, "Böyle bir olay ancak Türkiye'de olur. Sorumsuz bir kişi, sökmeye çalıştığı onlarca kilo ağırlığındaki su deposunu elinden kaçırıyor ve bu da o sırada binanın önünden geçen benim oğlumun üzerine düşüp felç ediyor. Bu kaza filan değil düpedüz cinayet. Sorumlu kişiyi biliyoruz, savcılık da olayı soruşturuyor" dedi.