Unakıtan'dan Eskişehirspor'a süper vaat
ESKİŞEHİR - AK Parti Eskişehir milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, seçime kısa süre kaldığını, bu nedenle partililerin alnından ve sırtından ter akacak şekilde çalışması gerektiğini belirtti. Unakıtan, “Bu seçim Türkiye’nin kaderini tayin edecek bir seçimdir” dedi.
“FUTBOLCUYU BEN ALIRIM”
“Eskişehir, enternasyonal bir şehir olacak. Eskişehir’i dünya markası yapacağız. Eskiden bir Eskişehirspor vardı. Nerede şimdi bu Eskişehirspor? Onu da Süper Lig’e çıkaracağız merak etmeyin. Futbolcuyu ben alırım. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanıyım. Bundan sonra önce Eskişehirspor. Çevre yollarını genişletme çalışmaları sürüyor. Bakan arkadaşlarıma önceliği Eskişehir’e vermelerini söyledim. Birinci önceliği vermezse ne olur? Maliye Bakanından zırnık para alamaz kimse. Bende işler pratik. Ya Eskişehir’e hizmet, ya güle güle. Ne yapalım? Beni Maliye Bakanı yapmışlar, yapmasaydılar.” dedi
Yönetimden UNAKITAN´a nezaket ziyareti...
Bugün Ankara’da,Maliye Bakanı Sayın Kemal UNAKITAN ile yapılan görüşmeden sevindirici haberler…
Valimiz Kadir ÇALIŞICI,Başkanımız Nebi HATİPOĞLU,İkinci Başkanımız Rıdvan ÇAKIRGÖZ ve yöneticilerimizden Ertuğrul DİNDAR’ı makamında misafir eden Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN ‘’Eskişehirspor’u şampiyon yaparak Süper Lig’e çıkartacağım’’dedi.Oldukça olumlu geçen görüşme esnasında ‘’Verdiğim sözün arkasında dururum,Eskişehir Anadolu’nun gözbebeği bir kentimiz,geçmişte tarihi başarılarla dolu efsane Eskişehirspor’u canlandırmamız lazım.Bu takımın yeri Süper Lig.Bende bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım’’ diye konuştu.
Maliye Bakanımız ayrıca Eskişehir’e gelerek tesislerimizde incelemede bulunacak.
Dış transferde dört futbolcuyla anlaşmaya varıldı.
Transfer Komitesi Başkanımız Rıdvan ÇAKIRGÖZ,Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN ile yaptıkları görüşme sonrası İzleme Komitemizde de ismi bulunan dört futbolcunun transferinde sayın Bakanın çok büyük katkıları olduğunu,özellikle yüksek ücrette olan bonservisleri için devreye girdiğini ifade etti.
Birçok kulübün transfer listesinde olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan Serdar ÖZBAYRAKTAR,Ömer YALÇIN,Sezgin COŞKUN ve Mardinspor’dan Evren AVŞAR ile anlaşmaya vardıklarını ve yarın saat 17:00’da Atatürk Stadyumunda imza töreni olacağını belirtti.
Yeni Transferlerimiz Eskişehir´e geldi.
Dün Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN´ın desteğiyle kulüplerindeki yüksek bonservis bedelleri görüşülerek transfer edilen futbolcularımız bugün tesislerimize geldi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan Serdar ÖZBAYRAKTAR,Ömer YALÇIN, ve Mardinspor’dan Evren AVŞAR bugün Eskişehir´e geldiler.Önümüzdeki günlerde Sezgin COŞKUN´da kulübümüze gelip imza atacak.
´´Bütün Siyasilere Eşit Mesafedeyiz...´´
Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN bugün şehrimize gelerek tesislerimizde incelemelerde bulunurken Başkanımız Nebi HATİPOĞLU şunları söyledi:
‘’İç transferde yeni hocamızın istediği futbolcularla anlaşma yaptık.Dış transferde ise yüksek bonservis bedelleriyle karşılaşıyorduk.Sayın UNAKITAN ile dün yaptığımız görüşmede sıkıntılarımız dile getirdik.Bize elinden gelen her türlü desteği vereceğini söyledi..Sözünün de arkasında durarak Transfer Komitemizin izlediği futbolculardan dört tanesinin bonservis bedellerindeki sorunu çözdü.Sözde değil özde davrandı.Sizlere bir müjde veriyorum…Şehrimizin arayış içerisinde olduğu ağabeyini bulduk.Kemal ağabeyimiz bizim yanımızda.Bizim için çok büyük bir şans ve katkıdır.Eskişehirspor kulübü olarak tüm siyasi partilere eşit yaklaşıyoruz.Kemal ağabeyimiz tesisler içinde katkıda bulunacağına dair bize söz verdi.Bakanımıza verdiği ve vereceği katkılardan ötürü teşekkür ediyorum ‘’
Ben şimdi değil,1965´ten beri Es-Es´liyim..
Maliye Bakanımız Kemal UNAKITAN kulübümüz tesislerinde incelemede bulunurken şöyle konuştu:
‘’ Eskişehirspor çok köklü bir kulüp olduğunu bilenlerdenim.Bende o yıllarda Nihat,Fethi ve Vahap’ları seyretmeye gelirdim.Şimdi Eskişehir’den milletvekili adayıyım ama buraya politika için gelmediğim iyi bilinsin.Bunu ilerleyen günlerde daha iyi göreceksiniz.Eskişehir’i ve Es-Es’i seven biri olarak buradayım.Elimden gelen her türlü desteği vereceğim.İnşallah eski günlere döneceğiz.Bunun içinde kulübün elinde bir takım imkanlar olması lazım.Kaliteli futbolcular,güzel tesisleri,çalışma alanı olması lazım.Yönetim Kurulunuzda çok kıymetli kişilerden oluşuyor.Desteğim her zaman olacak.Bütçeyi takip eder gibi Es-Es’i de takip edeceğim artık.Bana bu futbolcular iyi dediler,bende getirdim.Alex’i de istiyor musunuz?’’ demesi gülüşmelere yol açtı.
Sözlerini ‘’Eskişehirspor’un mazisi gereği şampiyon olma mecburiyeti vardır.Bunun sözünü istiyorum’’ diye bitirirken, Başkanımız Nebi HATİPOĞLU ‘’ Sizin futbolcu transferi ve tesislerin tamamlanmasındaki desteğiniz devam ettiği sürece başa oynayan bir takım yaratırız ‘’ dedi