Yıldız: "Süper Lig'e çıkacağız"
Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız, Süper Lig'e çıkacak 3 takım arasında en güçlü adaydan biri olduklarını söyledi. Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Metin Yıldız, 11 futbolcunun takımdan ayrıldığını, 10 yeni futbolcu transfer edildiğini belirterek, "Geçen sezon 32-33 olan yaş ortalamasını bu yıl 24'e düşürdük. İyi bir kadro kurduk. İyi takım olma yolunda da çalışmalarımız sürüyor. Şampiyonluk konusunda şimdiden bir şey diyemem, ancak Süper Lig'e çıkacak 3 takım arasında en güçlü adaydan biriyiz. Ancak verilen sözlerin yerine getirilmesi önemlidir. Şampiyonluk, futbolcu, yönetim, taraftar, basın ve teknik heyet ve şehrin topyekün kenetlenmesiyle gelir. Başarı, aşağı çekmek yerine yukarı itmekle sağlanır" ifadelerini kullandı.
Kulübün bütçesine uygun transfer yaptıklarını dile getiren Yıldız, İstanbulspor'dan transfer edilen Mahmut ve Mustafa ile ilgili olarak ise, "Bu iki futbolcuyu ben istedim, ancak geldiklerinde sakatlardı. Ben kamp sonunda bu arkadaşlarla çalışamayacağımızı söyledim. Sakatlıklarının son aşamada düzeldiğini ve beni mahcup etmeyeceklerini söylediler. Eray Er'i ise bir kulüp istiyor. Kendisiyle oturduk, görüştük. Takımdan ayrılmak istiyor. Anlaşırsa gidecek" diye konuştu.
Bu arada İdari Menajer Adi Kınık, cumartesi günü yapılacak sezon açılışında TFF 3. Lig takımlarından Malatya Belediyespor ile bir özel maç oynayacaklarını kaydetti.