Gönderen Konu: ''1. de olabiliriz, sonuncu da!''  (Okunma sayısı 789 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
''1. de olabiliriz, sonuncu da!''
« : 01 Haziran 2008, 06:47:26 »
Trabzonspor'da yıllarca forma giyen ve teknik direktörlük yapan, daha sonra Türk Milli Takımı ile dünya 3.'lüğü gibi büyük bir başarıya imza atan ve teknik direktörlük kariyerine Güney Kore'nin FC Seoul takımında devam eden Şenol Güneş, 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi A Milli Takım'ın şansını yorumladı.

Güneş, Türkiye'nin gruptan çıkması durumunda önünün açık olduğunu ifade ederek, "Türkiye bu grupta birinci de olabilir sonuncu da olabilir. Ancak gruptan çıkarsa önünün açık olacağını düşünüyorum. Genç ve başarıya aç bir ekibimiz var. Kendisini göstermek isteyen bir ekibimiz var. İsviçre'yi bir kenara koyarsak gruptaki diğer iki takım olan Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nin futbolcuları zaten Avrupa'nın en kaliteli liglerinde futbol oynuyorlar ve gelebilecekleri en yüksek seviyeye geldiler. Dolayısıyla başarıya bir anlamda doydular ancak bizim oyuncularımızın daha yukarılara çıkma şansı var. O yüzden grupta zorlanabiliriz." şeklinde konuştu.

Gruptan çıktığımız taktirde önümüzün açık olduğunu düşündüğünü söyleyen Güneş, "Daha da önemlisi oraya katılmak çok önemliydi. Onu başardık. Şimdi tanıtımı, Fair play'ı ve sportif başarıyı kovalayacağız. Ben önce tanıtım ve Fair play ondan sonra başarı diyorum" dedi.

A Milli Takım kadrosuna çağrılan oyuncularla ilgili tartışmaları değerlendiren Güneş, "Milli Takım'a çağrılan her oyuncu ülkeyi temsil ediyor. Hepsi değerli ve önemlidir. O yüzden yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum. Ancak eleştiri yapılacaktır. Kadroya kimi alırsanız da kimi almazsanız da eleştiri olacaktır. Şu anda takımın başında tecrübeli bir hocamız var. Dolayısıyla hocamıza ve oyuncuya destek olmak varken öteki olumsuzlukları hiç düşünmeyelim" diye konuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş, Trabzonspor ile ilgili olarak ise, "Yönetimler, teknik adamlar ve futbolcular gelip gider, ancak Trabzonspor ebedidir ve önemlidir. Geçmişte göreve gelen yönetimler başarılı olmak için geldiler ancak hatalar yapmış olabilirler. Bugün görevde olan yönetim heyecanla Trabzonspor'a hizmet etmeye çalışıyor. Camianın görevi yönetime destek olmaktır. Geçmiş yönetimlerin başarısızlıklarını söylemek yerine, gelecek ile ilgili plan yapıp, bunu paylaşmak gerekir. Eğer iyi bir Trabzonspor oluşturulabilirse bu Türk futboluna da büyük hizmet olur" ifadelerini kullandı