Belçika Birinci Futbol Ligi'nde top koşturan müslüman futbolcular Ramazanda oruç tutmaya hazırlanıyor. Anderlecht'te oynayan Serhat Akın ile kardeşi Serkan Akın, Anderlecht'in Beşiktaş'tan transfer ettiği Mısırlı futbolcu Ahmed Hassan, Belçika'da geçen sezon yılın futbolcusu seçilen Mbarek Boussoufa ve Anderlecht'in golcüsü Mohammed Tchite ramazanda oruç tutacaklarını bildirdiler.
Anderlecht'e oynayan Akın kardeşler ''Biz her yıl Ramazanda oruç tutarız. Bazı önemli karşılaşmalarda veya ağır idman günlerinde tutmuyoruz. Ama her gün tutmaya gayret gösteriyoruz'' dedi.
Anderlecht'in en iyi oyuncularindan ve geçen yılın Belçika Birinci Ligi'nde yılın futbolcusu seçilen Mbarek Boussoufa ise ''Ben dinime çok saygılıyım. Günde 5 kez namazımı kılıyorum ve dinim bana güç veriyor'' diye konuştu.
Cercle Brugge'de oynayan Christophe Grondin ve KRC Genk'te oynayan Seyfo Soley de oruç tutacaklarını açıkladılar.
Christophe Grondin, futbolcunun sahurda yediği yemeğin önemine değinerek, şöyle konuştu:
''Sahura kalktığımda yeterli yemek ve vitaminlerimi alıyorum. Ramazan bana güç veriyor ve kendimi daha huzurlu hissediyorum.''
Müslüman olduklari için Belçikalı taraftarlardan kendilerine ırkçı yakıştırması yapıldığını belirten müslüman futbolcular, ''Biz profesyonel sporcuyuz. Sahada bizim için futbol önemli. Bizi başka bir bir olay ilgilendirmiyor'' diye tepki gösterdiler.
Papa'nın islam dini ile ilgili olumsuz sözlerine Christophe Grondin, ''Bu bir siyasi konuşma. Fazla önem vermemek lazım. İnsanlar islam dini hakkında çok çabuk ön yargılı oluyorlar. Televizyonda bir terör eylemi olunca hemen dünyadaki tüm müslümanlar terorist oluyor. Bu yalnış bir düşünce'' dedi.