Gönderen Konu: Çetnik selamı zafer işareti  (Okunma sayısı 551 defa)

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Çetnik selamı zafer işareti
« : 06 Eylül 2006, 11:58:55 »
Fenerbahçe’nin yeni transferi Mateja Kezman’ın Sırbistan Karadağ-Bosna Hersek maçında attığı golden sonra yaptığı ‘çetnik’ selamı, spor gündemini uzun süre işgal etmişti. Kezman’ın ardından vatandaşı Galatasaraylı Saşa İliç’in yanı sıra Gaziantepspor’un İtalyan çalıştırıcısı Walter Zenga’nın da Kızılyıldız’ı çalıştırırken aynı selamı verdiğini Zaman ortaya çıkarınca olay farklı bir boyut kazandı. Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Gaziantepspor Teknik Direktörü Zenga, şampiyonluk turu sırasında yaptığı ‘çetnik’ selamının sadece ‘zafer’ işareti olarak algılanması gerektiğini belirtti. İtalyan hoca, geçtiğimiz günlerde Kızılyıldız’a transfer olan Ekvadorlu futbolcu Segundo Castillo’nun da ‘çetnik’ selamı verdiğini ifade ederek, bu işaretin farklı zeminlere çekilmemesi gerektiğini söyledi. Öte yandan bir ara Galatasaray’ın da gündeminde Ekvador Milli Takımı’nın genç oyuncusu Castillo’nun Kızılyıldız’a attığı imzanın ardından basın mensuplarına ‘çetnik’ işareti yapması dikkat çekti.

Kezman'dan savuma: Çetnik işareti ülkemin sembolü

Fenerbahçe'nin Sırbistan-Karadağlı futbolcusu Mateja Kezman, son dönemde spor medyasında tartışılan "Çetnik" işaretiyle ilgili ilk kez konuştu.

Kezman, attığı golden sonra yaptığı bu hareketin, ülkesinin bir amblemi olduğunu, bununla din, dil ve ırk ayrımı yapmadığını kaydetti. Bu hareketini gündeme getirenlerin, kendisine değil Fenerbahçe'ye zarar vermek istediğini vurgulayan Sırp futbolcu şöyle konuştu: "Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum. Sadece benim ülkemin bir amblemi. Bütün dinler, benim için çok önemli. Hiçbir şekilde din, dil ve ırk ayrımı yapmıyorum. Ülkemin bir amblemiydi ve o hareketi yapmış oldum. Bu da Fenerbahçe'ye zarar vermek isteyenlerin üzerinde konuştukları bir konu, futbolla herhangi bir ilgisi yok. Bu konuyu konuşarak benim üzerime gelmiyorlar, ama Fenerbahçe'nin üzerine gidiyorlar."

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Çetnik selamı zafer işareti
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2007, 19:25:39 »
HABER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞ