Milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United'ı Anfield Stadı'nda 2-0'la geçen Liverpool'da en çok konuşulan konu hiç kuşkusuz orta saha oyuncusu Xabi Alonso'nun attığı muhteşem gol oldu.
Real Sociedad'dan transfer edilen Xabi Alonso, Newcastle kalesine yaklaşık 60 metreden attığı golle bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Liverpool forması altında fazla golü bulunmayan Alonso'nun Newcastle kalecisi Steve Harper'a attığı gol ise onu unutulmazlar arasına sokacak gibi görünmüyor. Liverpool'daki son golünü geçtiğimiz Ocak ayında İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) mücadelesinde karşılaştıkları Luton'a atan 24 yaşındaki genç futbolcu, kulübünün resmi İnternet sitesine yaptığı açıklamada, "Newcastle'a attığım gol kariyerimin en iyi golüydü. Bu golü attığım için çok mutluyum. Top ayağıma geldiğinde ilk olarak pas verecek birisini aradım. Ancak hakem benim yanımdaydı ve uygun pas vereceğim arkadaşım da yoktu. Daha sonra kaleye doğru baktım ve Steve Harper'in önde olduğunu gördüm. Şutu ona doğru çektim. top giderken Harper bir anda düştü belki de benim şut çekeceğimi düşünmüyordu" dedi.
Jeneriklere geçecek bir gole imzasını atan Alonso'nun bu gölünden sonra, rakip takım kalecilerinin top Alonso'nun ayağına geldiğinde kırmızı alarm düzeyine geçecekleri kesin gibi görünüyor.