Gönderen Konu: Irkçılar Almanya'da ortaya çıktı  (Okunma sayısı 444 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Irkçılar Almanya'da ortaya çıktı
« : 11 Ekim 2006, 18:43:05 »
Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası play-off maçında 2 İngiliz oyuncuya ırkçı saldırıda bulunan Alman futbolcuları arıyor.
 
 


Federasyon basın sözcüsü Harald Stenger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Leverkusen'de yapılan play-off karşılaşmasında, Anton Ferdinand ile Micah
Richards'ın sözlü ırkçı saldırıya maruz kaldıklarının öğrenildiğini ve konunun
ciddi bir şekilde araştırıldığını kaydetti. Konuyu öğrenir öğrenmez, Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı Kaptanı Stefan Kiessling ile bağlantı kurduklarını ifade eden Stenger, ''Ancak Kiessling ile konuşmalarımızdan bir sonuç alamadık. Oyuncuların tümüne ulaşamıyoruz. Şimdi teknik direktör Dieter Eilts, ulaşabildiği oyuncuları sorguya çekecek. Bu saatler sürebilir'' dedi.

2-0 İngiltere'nin üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından Almanya, hem Avrupa Şampiyonası'ndan hem de 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan elendi.

FA, UEFA'YA BAŞVURDU
Bu arada, İngiltere Futbol Federasyonu'nun (FA), konuyla ilgili Avrupa
Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) başvurduğu kaydedildi. Federasyondan yapılan açıklamada, ''İki oyuncumuzun, Alman oyuncular tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldığı haberini aldık. Konuyla ilgili UEFA ile bağlantı kurduk. Bir kaç gün içinde de resmi yazışmaları yapacağız'' denildi.

UEFA RAPORLARI BEKLİYOR
Öte yandan, konudan haberdar edilen UEFA'da, basın sözcüsü William Gaillard, 'Şu an yapabileceğimiz tek şey, hakem ve delegelerin raporunu beklemek. Daha sonra bulduğumuz kanıtları bir araya getirerek bir sonuca varmaya çalışacağız'' dedi.

Almanya'da geçen ay da, Gana doğumlu futbolcu Gerald Asamoah, takımı Schalke 04 ile Hansa Rostock arasında yapılan karşılaşmada, Rostock taraftarları tarafından ırkçı saldırıya uğramış ve olay sonunda Rostock, DFB tarafından 20 bin Avro para cezasına çarptırılmıştı.
 

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Irkçılar Almanya'da ortaya çıktı
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2007, 09:04:44 »
HABER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞ