Fransa milli takımının golcüsü David Trezeguet, şike skandalı yüzünden ikinci lige düşürülen Juventus'ta kalmaya mecbur bırakıldığını söyledi.
Trezeguet, Juventus teknik direktörü Didier Deschamps ve yönetimin katı tutumu yüzünden Serie B'ye düşürülen Torino kulübünde kaldığını söyledi.
Fransız golcü, L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, "Didier bana 'burada kalıyorsun' dedi. Tabii ki kabullenmem biraz zaman aldı. Üsüste yedi kez Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir futbolcu için çok zor bir durum" ifadelerini kullandı.
2000 yılından bu yana Juventus'ta forma giyen Trezeguet, kulüpte kalmaktan başka bir seçeneği olmadığını belirtti: "Yöneticiler başından beri buradan ayrılmamam gerektiğini söylüyordu. Başka şansım yoktu."
Penaltılara giden Dünya Kupası finalinde bir penaltıdan yararlanamayan ve turnuva boyunca daha çok yedek kulübesinde oturan 28 yaşındaki forvet, 2006 finallerinin kendisi için hayal kırıklığı olduğunu söyledi:
"Bunu gizlemenin bir anlamı yok. Dünya Kupası benim için olumsuz geçti. İnsanlar devamlı kaçırdığım penaltıyı soruyor ama beni asıl hayal kırıklığına uğratan belki de son kupamda yedek oturmak oldu."
66 milli maçta 32 gol atmasına rağmen Fransa teknik direktörü Raymond Domenech'in fazla şans vermediği Trezeguet, 2006 Almanya'dan sonra milli takımdan emekli olmayı düşündüğünü de ifade etti.