Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA'daki rakiplerini değerlendirdi. "Zor gruplara düştüler ama stres yapmamaları lazım diyen Lucescu, Zico'ya da mesaj gönderdi:
Lucescu'dan Zico'ya Avrupa'da başarı mesajı
UEFA Kupası’nda Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin zor gruplara düştüğünü söyleyebiliriz. Ancak Beşiktaş da Fenerbahçe de güçsüz takımlar değiller.
Gruplarda tüm takımların gücü aşağı yukarı aynı. Bu takımların hiçbiri ülkelerinde şampiyon olamamışlar. Şampiyonlar Ligi ile hiç karşılaştırılamaz. Türk takımları bu yüzden stres yapmamalı.
Fenerbahçe’nin grubu, Beşiktaş’tan daha zor gibi. Grup, sanki Avrupa koleksiyonu; Almanya’dan, İtalya’dan, İngiltere’den ve İspanya’dan üst düzey takımlar var. Avrupa maçlarında zorlanan Fenerbahçe için bu grup ağır gelebilir. Ancak Zico, elinde güçlü bir kadro olduğunu unutmamalı ve kendine güvenmeli.
B Grubu’nda Beşiktaş’a en ciddi rakip olarak Dinamo Bükreş’i ve Bayer Leverkusen’i görüyorum. Dinamo Bükreş’i benim öğrencim Mircea Rednic çalıştırıyor. Bu sezon Rumen Ligi’nde oynadıkları on maçı da kazanarak lider oldular. Türk futbolunu biliyor, bir dönem Bursaspor’da forma giydi. Dinamo Bükreş’in benim için de özel anlamı var. Dört sene çalıştırdığım bu kulüple, 1990’da Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda yarı final oynamıştık. O kadroda şimdiki teknik direktör Rednic de yer alıyordu. Bükreş deplasmanları her zaman yabancı takımları için zor geçmiştir. Beşiktaş, UEFA Kupası’nda iki sene önce deplasmanda Steau Bükreş’le oynadığı maçı kaybetmişti. Dinamo Bükreş, bu sene çok tehlikeli bir ekip. Kadrosunda Avrupa tecrübesi olan futbolcular var. Takım içinde aksayan bir nokta yok. Beşiktaş’ın oradan puan çıkaracağına ihtimal vermiyorum.
Alman ekip Bayer Leverkusen ise grupta Beşiktaş’ı zorlayacak ikinci bir kulüp. Bundesliga’da iyi bir başlangıç yaptılar ve yüksek tempoda oynuyorlar. Ancak B.Leverkusen, Almanya’da Türk seyircilerin dolduracağı statta stresli bir gece yaşayacak. Belçikalı takım Club Brugge ise eski gücünden çok uzak. Avrupa’da artık sıradan bir takım görünümünde. Siyah-Beyazlılar bu maçı rahat alır. Tottenham ise gözde büyütülmeli. Bu sezon ligde çok kötü gidiyorlar. Geçmişteki başarılarından dolayı sadece isimleri dikkat çekiyor. Türkiye Süper Ligi için de birkaç söz etmek gerekirse, Vestel Manisaspor’un çıkışını büyük bir sürpriz olarak değerlendiriyorum. Ancak şampiyon olacaklarını gözüm kesmiyor. Çünkü bu uzun bir maraton ve elinde iyi yedeklerin varsa koşabilirsin. Beşiktaş, Fenerbahçe, G.Saray ve Trabzonspor bu yüzden daha şanslı. Türkiye-Macaristan maçı için de normal şartlarda Türkiye’nin kazanması lazım. Türk futbolu, klas olarak bu ülkeden çok daha üstün.
MİRCEA LUCESCU