Brezilya, dün Galler'le yaptığı hazırlık maçını 2-0 kazanmasına rağmen, teknik direktör Dunga, takımın iyi gidişatına rağmen hala uykularının kaçtığını söyledi.
2006 Dünya Kupası'nda yaşanan hayal kırıklığının ardından Carlos Alberto Parreira'nın yerine göreve getirilen Dunga, Brezilya Teknik Direktörlüğü'nün hala uykularını kaçırdığını itiraf etti.
Göreve geldikten sonra, takımda yeni bir yapılanmaya giden ve önce hazırlık maçında güçlü rakibi Arjantin'i 3-0'la geçen ve ardından da dün Galler'i 2-0 mağlup eden Brezilya'da, iyi gidişata rağmen teknik direktör Dunga hala huzursuz. Dunga Londra'da oynadıkları Galler maçının ardından yaptığı açıklamada, büyük bir sorumluluk aldığını ve bu sorumluluğun da kendisinde büyük bir baskı oluşturduğunu ifade etti.
Dunga açıklamasında, "Oyuncu olduğum zaman sadece kendimi düşünüyordum. Ancak şimdi herkesi düşünmek zorundayım. Futbolcularla konuşmalı ve onların fikirlerini dinlemeliyim. Bu nedenle saat 9'da uyumak istememe rağmen gece saat 3'te ancak uyuyabiliyorum. Milli takım teknik direktörlüğü bana çok tecrübe kattı. Artık bir şey söylemeden önce düşünmem gerektiğini ve bunun sorumluluğu olduğunu öğrendim" dedi. Takımdaki gençleştirme operasyonuna da değinen Dunga, kadroya çağırdığı genç oyunculara övgüler yağdırdı. Galler maçında takımının ilk golüne imza atan Fluminense'nin sol kanat oyuncusu Marcelo hakkında Dunga, "O, mükemmel bir oyuncu ve çok iyi bir tekniğe sahip. Onu kadroya çağırdığımız zaman bazılı bizi eleştirdiler ancak biz onu izlemiştik ve nasıl bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Marcelo, hala genç bir delikanlı gibi sürekli gülümsüyor. Ona, kendisini oynatmak istediğimi söylüyorum ve Marcelo problem olmadığını söylüyor" diye konuştu.
Arjantin'i 3-0 mağlup ettikten sonra Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü John Benjamin Toshack'ın çalıştırdığı Galler'le Londra'da hazırlık maçı yapan Brezilya, rakibini, 60. dakikada Marcelo ve 74. dakikada Vagner Love'nin attığı gollerle 2-0 mağlup etti.