Gönderen Konu: 4 misyoneri yedik, özür dileriz  (Okunma sayısı 475 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
4 misyoneri yedik, özür dileriz
« : 16 Ağustos 2007, 13:39:08 »
PORT MORESBY (İHA) - Papua Yeni Gine'de 1878 yılında yaşayan yamyamların torunları ataları, Fijili 4 misyoneri yedikleri için özür diledi.

 
Fiji'nin Papua Yeni Gine Yüksek Komisyon Başkanı Ratu Isoa Tikoca, Yeni Britanya eyaletindeki Rabaul'da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle özürleri kabul etti. Tikoca, "Nihayet bu anlaşmazlığa bir son verdiğimiz bu noktada çok duyguluyuz" dedi.

 
Tören, Fijili Metodist bakan ve öğretmenlerin 1875 yılında Yeni Gine'ye gelmesinin 132. yıl dönümünde gerçekleşti. Nisan 1878'de Gazelle Yarımadası'ndaki Tolai kabilesi bir Fijili bakan ve 3 öğretmeni öldürmüş ve ardından yemişti. Bunun üzerine Tolai kabilesine yönelik bir misilleme saldırısı düzenlenmiş, birçok Tolai ölmüş ve çok sayıda köy ise yakılmıştı.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 162.010
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
4 misyoneri yedik, özür dileriz
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2007, 22:24:26 »
Haber için saol