Gönderen Konu: ABD: "Türkiye ile Irak arasında ilk adım atıldı"  (Okunma sayısı 429 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
ABD: "Türkiye ile Irak arasında ilk adım atıldı"
« : 09 Ağustos 2007, 12:39:04 »
WASHINGTON (ANKA)- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye ile Irak arasında imzalanan mutabakat muhtırasının çok olumlu bir adım olduğunu ancak başka adımların da atılması gerektiğini söyledi.

McCormack, günlük basın bilgilendirme toplantısında sorulan bir soru üzerine Türkiye ve Irak'ı, Afganistan ve Pakistan'a benzetti. Pakistan ve Afganistan'da şiddet yanlısı aşırıcıların olduğu gibi Türkiye ve Irak arasında da terör örgütü PKK'nın bulunduğu ve bir ülke topraklarından başka bir ülke topraklarına eylem yaptığını söyleyen McCormack, Ankara ve Bağdat arasında bir çözüm bulunmasına yardım ettiklerini ve bu anlamda belirli ilerlemeler kaydettiklerini ifade etti. Türkiye ve Irak'ın PKK konusunda en üst düzeyde çalıştığını belirten McCormack, bunun “yüreklendirici” olduğunu kaydetti.
“BU BİR İLK ADIM”

İki ülke arasında yapılan görüşmeleri ve mutabakat muhtırasını son derece olumlu bir adım olarak gördüklerini vurgulayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bunun bir ilk adım olduğunu ve arkasının gelmesi gerektiğini söyledi. Türkiye ve Irak'ın komşu olduğu ve bunun değişmeyeceğini belirten McCormack, PKK tehdidiyle mücadelenin iki ülke çıkarlarına da uygun olduğunu vurguladı.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı ManSpider111

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 21.601
  • Puan 1277
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen ÜyesiNİN BABASI ;D
    • Profili Görüntüle
ABD: "Türkiye ile Irak arasında ilk adım atıldı"
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2007, 22:54:03 »
SAOL
Seni Unutmadık Barış Akarsu