Gönderen Konu: Ahmedİnejad, Amerİkali RektÖrlerİnİn İran Zİyaretİne Onay Verdİ 10.06  (Okunma sayısı 525 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Ahmedİnejad, Amerİkali RektÖrlerİnİn İran Zİyaretİne Onay Verdİ 10.06
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'a gelecek Amerikan üniversite rektörlerinin ziyaretine onay verdi. İran'ın Şerif Teknik Üniversitesi Rektörü Dr. Said Sohrab Pur, onay neticesinde ABD'nin ünlü üniversitelerinin rektörlerinin Kasım ayında İran üniversitelerine bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.
Dr. Said Sohrab Pur, İran'ın Mehr ajansına yaptığı açıklamada rektörlerin İran ziyaretleri hakkında bilgi vererek, söz konusu davetin Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı'nın önerisi üzerinde gerçekleşeceğini belirtti. Bu tür ilişkilerin kurulmasının faydalı olduğunu kaydeden Sohrab Pur, Ahmedinejad'ın da bu konuya olumlu yaklaştığını ifade etti.

Şarif Teknik Üniversitesi ile ilişkileri olan Amerikan Bilim Akademisi tarafından, Amerikalı bilim adamlarına davet gönderildiğini dile getiren Rektör Pur, söz konusu ziyaretin Kasım ayında gerçekleşeceğini kaydetti. Pur, ziyaretin ABD medyasının İran'a karşı yürüttüğü olumsuz propagandalara karşı çok önemli bir adım olduğunu ve bu ülkenin bilim adamlarının İran'ı daha iyi bir biçimde tanımalarını yardımcı olacağını söyledi.

İran'a gelmek isteyen ABD üniversiteleri arasında M.I.T, Stanford ve Meriland gibi üniversiteler olduğunu kaydeden Dr. Said Sohrab Pur, Colombia Üniversitesi'nin en iyi Sosyal Bilimler Üniversitesi olduğunu fakat Ahmedinejad'a yönelik "uygunsuz" davranışından dolayı bu üniversite davet edilmeyeceğini söyledi.

DAVET EDİLENLER ARASINDA REKTÖRÜ AHMEDİNEJAD'A HAKARET EDEN COLUMBİA YOK

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una katılmak üzere ABD'ye giden Ahmedinejad, Columbia Üniversitesi'nin düzenlediği Dünya Liderleri Forumu'na katılarak öğrenciler ve öğretim üyelerine hitap etmişti. Ancak Columbia Üniversitesi Rektörü Lee Bollinger, konuşma yapmak için yanı başında bekleyen İran Cumhurbaşkanı'nı öğretim üyeleri ve öğrencilere takdim ederken hoş olmayan bir dil kullanmıştı.

Bollinger, Mahmud Ahmedinejad için "zalim diktatör" ifadesini kullanmış, salonda alkış ve protesto sesleri yükselirken Bollinger sözlerini "Yahudilerin soykırıma uğraması, dünya tarihindeki en fazla dokümana sahip olaydır, bunu reddetmek saçmalıktır." şeklinde sürdürmüştü. Bollinger, Yahudi soykırımını reddeden İran Cumhurbaşkanı'na "Ya utanmaz bir kışkırtıcısınız, ya da şaşırtıcı derecede eğitimsizsiniz" demişti.