Gönderen Konu: Cem Vakfı'nda koordinatör krizi  (Okunma sayısı 382 defa)

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Cem Vakfı'nda koordinatör krizi
« : 29 Ocak 2008, 00:20:20 »
Cem Vakfı'nda koordinatör krizi
Avrupa Koordinatörü Alişan Hızlı vakıf Başkanı İzzettin Doğan'a şikayet edildi.

28.01.2008 20:43

Vedat Ali AYDIN’ın haberi…

Cumartesi günü Almanya’nın Alzey - Gau Bickelheim kentinde yapılan toplantıda sekiz ayrı dernek temsilcisi kamera önünde halen Cem vakfı Almanya koordinatörü olan Alişan Hızlı’yı istemediklerini söyledi.  Alişan’ı isteyenler istemeyenler şeklinde yapılan  oylama ve  bu oylamanın kaset kaydının da Cem Vakfı Başkanı  Prof. Dr. İzzettin Doğan’a yollandığı açıklandı.

OLAYIN ARKASINDA İŞÇİ PARTİSİ VAR

Olayla ilgili Habertürk’e konuşan Alişan Hızlı ise, ‘’bu konuşanlar Cem Vakfı yöneticisi değil, bunların arkasında İşçi Partisi ve AABF (Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu) var’’ dedi. Almanya’nın devlet kanalı olan ARD’ de yayınlanan ve Alevilerin tepkisini çeken Tatort dizisinin senaristine dayanışma mektubu yazan Türk Milletvekili Lale Akgün’ün Cem Vakfı’nın bir toplantısına konuşmacı olarak çağrılması ve Milli Görüşle olan yakın ilişkileri nedeniyle eleştirildi. Hızlı kendisine yönelik eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, bu işi Mehmet Ali Ölmez yapıyor, bu adam Perinçekçi, benim eskiden koordinatör yardımcımdı ben kendisini zaten azlettim, burada siyasi amaç var, dedi.

ÖLMEZ, BEN HALA YARDIMCIYIM

Habertürk’e konuşan Mehmet Ali Ölmez ise, bu olayın siyasi hiçbir yönü olmadığını ve Alişan Hızlı’nın kendisini görevden alma yetkisinin olmadığını belirterek, halen Cem Vakfı Avrupa Koordinatör yardımcısı olduğunu söyledi. Beni sadece Cem Vakfı Türkiye Yönetim Kurulu kararı ile görevden alabilirler diyen Ölmez, Hızlıyı İzzettin Doğan’a şikayet ettiğini, İzzettin Doğan’ın ise kendisine gerekenin yapılacağını söylediğini açıkladı.

SENDE HAKLISIN ALİŞAN

Alişan Hızlı ise Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın kendisi ile aynı görüşte olduğunu belirterek, aramızda fikir ayrılığı yok, şeklinde konuştu. Bu durumda İzzettin Doğan’ın kime hak verdiği belli olmaz iken, sorunun nasıl çözüleceği merak konusu olmaya devam ediyor. İsviçre, Almanya ve Hollanda’dan Cem Vakfı’na gönül vermiş sekiz dernekten 108 kişinin imzasını taşıyan Alişan Hızlıyı şikayet bildirisinin Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’a ulaştırıldığını söyleyen Ölmez, biz de verilecek kararı dört gözle bekliyoruz, şeklinde konuştu.

Vedat Ali AYDIN-ALMANYA