Gönderen Konu: Kuzey ve Güney Kore liderleri buluşuyor  (Okunma sayısı 346 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Kuzey ve Güney Kore liderleri buluşuyor
« : 08 Ağustos 2007, 23:02:00 »
Seul (AA) - Kuzey ve Güney Kore liderleri, 2000 yılındaki tarihi zirveden 7 yıl sonra bu ayın sonunda bir araya gelecekler.

 
Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong İl ve Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo-hyun'un, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da 28-30 Ağustos tarihlerinde buluşacaklarını duyurdu.

 
Kuzey Kore lideri Kim Jong İl, Güney Kore'nin o dönemdeki Devlet Başkanı Kim Dae-jung'la, Haziran 2000'de yine Pyongyang'da bir araya gelmişti.

 
İki ülke arasında, 1950-53 yıllarındaki savaştan beri kopuk olan bağların yeniden kurulduğu bu zirveden sonra Kim Dae-jung, Kuzey Kore'yle ilişkileri başlatma amacındaki "güneş politikası" nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

 
Kim Jong Il, bu tarihi zirvede "Güney Kore'ye iadei ziyaret yapacağına" söz vermiş ancak güvenlik sorunları nedeniyle bu ziyareti yıllardır gerçekleştirmemişti.

 
ABD yönetimi yaptığı açıklamada, Kuzey ve Güney buluşmasının memnuniyetle karşılandığı ve bu görüşmenin hala teknik olarak savaşta olan iki ülke arasında barışın tesisine imkan tanınmasının umulduğu belirtti.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 162.011
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Kuzey ve Güney Kore liderleri buluşuyor
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2007, 17:54:58 »
Haber için saol kardeşim

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Kuzey ve Güney Kore liderleri buluşuyor
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2007, 18:01:10 »
sağol
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...