Gönderen Konu: "Rusya Önce İçerdeki Sorunları Çözsün" 4 Şubat  (Okunma sayısı 439 defa)

Çevrimdışı Guiza

• Osc Çizik Üye

• 3. SINIF UYE
  • *
  • Puan -4405
    • MSN Messenger - Sanane@Oyunsiteniz.com
    • Profili Görüntüle
    • www.Oyunsiteniz.com
Rusya Komünist Partisi lideri Gennady Zyuganov, düzenlediği basın toplantısında birçok konuda ilginç açıklamalarda bulundu. Başkent Moskova'da düzenlenen basın toplantısında Zyuganov, Rusya'nın dışarıdaki sorunlardan çok içerdeki problemlere yoğunlaşması gerektiğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve halefi Dmitri Medvedev'e seslenen Zyuganov, "Onlar daha az dış politika konuşsun. İç politikadaki sorunlara konsantre olsunlar. Modern Rusya'nın dış politikası yok. Sovyetlerin dağılmasından bu yana endüstri alanında herhangi bir şirket kurulmadı. Bütün şirketler doğal kaynaklarımızla ilgili. Gelirlerimiz bu şekilde yüksek gibi görülüyor." dedi.

İktidara ağır eleştiriler getiren Gennady Zyuganov, "Yönetimde bulunanlar ülkeyi yönetme yetkisine sahip olmayan insanlar. Ülkenin savunması hayatında hiç komutanlık yapmamış birine emanet. Sağlık bakanlığında hayatında hiç doktorluk yapmamış bir muhasebeci bulunuyor. Atom bombalarının işi bilmeyen insanların eline geçmesini istemiyorum." dedi.

"GÜVENLİKTE ARTİSTİK GÖSTERİ OLMAZ"

Dış politikada geliştirilen bir kısım tehditvari söylemlerin yanlış olduğuna değinen Komünist Partisi lideri: "Yönetiminde bir çok hata var. Özellikle savunma alanında da hatalar yapılıyor. Savaş başlıkları ile Atlantik bölgesinde yapılan çalışmaların güvenlikle bir ilgisi yok. Bu sadece artistik bir gösteri. Sovyet döneminde ilk saldırı kapasitesine sahip olduğumuz ve 6 bin nükleer başlığı 15 dakika içinde ateşleyebildiğimiz güce ulaştığımızda bile daha temkinli ifadeler kullanıyorduk. Hiç bir zaman 'atom bombasını tehdit olarak kullanacağız gibi aptalca' tehditlerde bulunmadık." ifadelerini kullandı.

"KOSOVA'DA YANLIŞ YAPTIK"

Kosova sorunu ile ilgili Rusya'nın resmi tutumunu desteklemediğini belirten Zyuganov, Rusya'nın Sırbistan'ı daha aktif şekilde desteklemesi gerektiğini belirti. Zyuganov, "Kremlin'in ve Dışişleri Bakanlığı'mızın bu konudaki duruşunu beğenmiyorum. Bağırdılar, çağırdılar, desteklediler, korudular. Seçimler nedeniyle bütün konularda pes ettiler. Ciddi siyasetçiler böyle yapmaz." dedi. Balkanlarda Rusya'nın müttefiki kalmadığını savunan Zyuganov, "Balkanlar ve Kosovo Rusya için çok önemli bölgeler. Kosova Sırpların tarihi toprağı. Hiç bir Sırbistanlı ve Yugoslavyalı siyasetçi bu topraklarla pazarlık yapma yetkisine sahip değil." iddiasında bulundu.

"RUSYA-BELARUS BİRLİK DEVLETİ KURULMALI"

Rusya'nın Sovyetlerin dağılmasının ardından yakın çevresinde bulunan ülkelerle daha sıkı ilişkiler geliştirmesi gerektiğini savuna Zyuganov, "Avrupa birleşiyor. Fransa Almanya İspanya, İngiltere birbirleri ile yüzyıllarca savaştı. Şimdi bakıyoruz aralarındaki sınırlarda pasaport bile sormuyorlar. Biz neden tarihimiz, dinimiz, kültürümüz bir olan Belarus'la aramızda pasaport kullanıyoruz. Akrabalarımın yarısı Ukrayna'da yaşıyor. En iyi dostlarım Belarus'da yaşıyor. Neden kontrol için sınırda iki saat bekliyoruz. İktidar olursam birlik devletini kurarım." vaadinde bulundu.

"DEMOKRASİ ZYUGANOV'A EMANET"

Rusya'da seçimlerin dürüst olamayacağını savunan Zyuganov bir taraftan da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın politikalarını eleştirdi. Zyuganov basın toplantısında, "Rusya'da seçimler dürüst olamaz. Çünkü çok talihsiz bir özelleştirme dönemi geçirdik. Tüm varlıklarımız çalındı. Seçimlere katılmamamın tek sebebi bütün aile fertlerimi savaşta kaybettim. Ben de bu ülke için ölünceye kadar çalışacağım. Tüm Rus halkı kendilerini savunacak insanların olduğuna inansın. İnsan haklarını, iffetini, konuşma özgürlüğünü, demokratik haklarını savunacak kimse yok sanılmasın. Ben şunu da istemiyorum. İnsanlar kimi seçtiklerine baksın. Rusya'nın gerçek demokratik bir ülke olmasını istiyorum." dedi.

Aşırı sağcı Liberal Demokrat parti lideri Vladimir Jirnovski'yi de popülist olmakla suçlayan Zyuganov, başkanlık seçimlerinde daha baştan pes eden Garry Kasparov'u da siyaset bilmemekle suçladı. Zyuganov eski satranç şampiyonuna siyasetin satranç oyunu olmadığını hatırlatarak hayat okulunda daha çok tecrübe biriktirmeyi tavsiye etti.

Rusya'da 2 Mart'ta yapılacak seçimlerde Putin'in desteklediği başbakan birinci yardımcısı Medvedev'in seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Son anketlere göre yüzde 75'leri zorlayan Medvedev liberal ve ılımlı olarak biliniyor. Zyuganov'un ancak yüzde 13 destek bulabildiği anketlerde Jirnovski yüzde 11, Demokrat Parti adayı Andrey Bogdanov da ancak yüzde 1 destek bulabiliyor.