BEYLER BU KONU ÇOK ÖNEMLİ ,
Öncelikle bir şey demek istiyorum efendimiz (sav) bir sözünde , Allah ın rahmeti olmazsa ben bile cennete giremezdim buyuruyor , yani Allah ın Rahmeti olmazsa cennet hepimiz için imkansız ancak Allah yolunda alıp Allah yolunda verip , Allah yolunda yiyip , Allah yolunda içip , islamın şartlarını yerine getirdiğimiz zaman inşaallah hepimiz gireriz cennete , Allah katında bize göre kolay işler çok sevap olabilir , örn. Kuranda yazan ayete göre bir kadın ayakkabısına su doldurarak ( yanlış hatırlıyor olabilirim ) susuz köpeğe su vererek cenneti kazanmış .Yani Allah ın Rahmetinden ümit kesilmez , bide şu bütün müslümanlar cennete gidecek konusu hakkında bir şey demek istiyorum , bütün müslümanlar cennete gidecek ancak biz oraya GERÇEK BİR MÜSLÜMAN OLARAK GİDEBİLECEK MİYİZ ?? eğer sağlam , halis bir imanımız varsa inşaallah , ancak öbür tarafa gittiğimizde şeytan ölmeden önce kandırıp imanımızı elinden alma meselesi de var , öldüğün anlarda insanlar çok susarmış ( ayete göre sanırsam ) ve şeytan başka bir kılıkta gelip sen bana imanını ver ben sana suyu vereyim der , imanı sağlam olan insanlar imanını şeytana kaptırmaz iken imanı sağlam olmayan insanlar öbür tarafa müslüman gidemiyo olabilirler o yüzden şu mübarek ramazanda çok çalışalım çok ibadet edelim cenneti kazanma yolunda çaba harcayalım beyler ,imanın sağlam olması için islamın bütün şartlarını Allah rızası için çok içteeenn bir şekilde yapmak gerek , hadi beyler mübarek ramazanda çalışalım gayret edelim ....