Gönderen Konu: İkizlerden ilginç açıklamalar!  (Okunma sayısı 688 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
İkizlerden ilginç açıklamalar!
« : 18 Ocak 2007, 15:57:42 »
Türkiye'de son günlerde isimleri transfer gündeminden düşmeyen, Bundesliga'da bu sezon şampiyonluk kovalayan Schalke 04'ün milli futbolcuları Hamit ve Halil Altıntop kardeşler futbolculuk kariyerlerine Avrupa'da devam etmek istediklerini belirttiler.
Başarılı ikizler, antrenman sonrası açıklamalarda bulundular.


-HAMİT ALTINTOP-


Türkiye'de ismi hemen her gün transfer haberleriyle anılan Hamit Altıntop, Galatasaray'dan çok iyi bir teklif aldığını belirterek, ''Avrupa'daki imkanlar çok daha fazla ve farklı. Biz burada doğduk ve buralara daha alışık bir yapımız var. Aile yaşamımız burada çok farklı. Huzur sadece futbol demek değil, ama maalesef Türkiye'de öyle görülüyor. Önemli olan huzurumuzun olması. İki kuruş fazla almışız az almışız bizim için çok önemli değil'' dedi.

"Almanlara karşı eksikliğimiz disiplinsizlik"

Turkcell Süper Lig'deki futbol kalitesinin istenen düzeyde olmadığının altını çizen başarılı oyuncu, ''Türkiye'de kalite bazen düşüyor. Türkiye'deki futbolun kalitesizliği altyapının çok gelişmiş olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Almanlara karşı eksikliğimiz, mesela disiplinsizlik. Türkiye'de disiplin sorun oluyor. Otobüs taşlama korkumuz gibi konular yazılmış. Bu olay İtalya'da da var, ama sorun o değil. Avrupa'nın statlar olsun seyirciler olsun çok güzel imkanları var. Maç öncesi ve sonrası yaşananlar da benim için çok önemli'' şeklinde konuştu.

Kesinlikle Türkiye'yi aşağı görmek gibi bir konunun söz konusu olamayacağını vurgulayan Hamit, Ay-yıldızlı formayı giymesinin kendisi ve kardeşi için bir şeref olduğunu söyledi.

Avrupa'da kendisini daha iyi geliştirebileceğine inandığını ifade eden Hamit, İtalya, İspanya ve İngiltere'den çok sayıda teklifler aldığını belirtti.

"O kadar çok teklif var ki"

Teklifler konusunda herkese karşı kulağının açık olduğuna işaret eden Schalkeli başarılı futbolcu, ''Benim Galatasaray'da olduğu gibi gelen her teklife kulağım açık. Önemli olan bunların içinden kendime uygun olanı seçmek karşılaştırmak. Benim futbol tarzıma uyan takıma bakmak. O kadar teklif var ki karşılaştırmak zaman alıyor. Sadece iki teklif olsa daha çabuk karar alınabilir, ancak teklif çok olunca karar vermek zaman alıyor'' diye konuştu.

İtalya ligindeki kalite düşüşünün, yaşanan şike olaylarından sonra yıpranmasına bağlayan Hamit, şöyle devam etti:

"Anelka örnek futbolcu değil"

''Ama yine de Inter Milan'ın kadrosuna baktığınızda çok kaliteli kadrosu var. İsimler hepsi ayrı bir yıldız. Hatta Barcelona'dan bile daha iyi isimler var kadrolarında, ama şunu özellikle söylemek lazım. Önemli olan bizim kendimize bakmamız. Onların olumlu noktalarından bir şeyler kazanmak gerekir. Türkiye'ye gelen yıldız futbolcular gelir, para kazanır gider, ama önemli olan Türk futbolu ile genç futbolculara bir şeyler vermek ve örnek olmak. Anelka mesela, çok iyi futbolcu, ama bence örnek
futbolcu değil. Futbolcu yaşantısıyla da genç futbolculara örnek olmalı.''

"İnsanlar medyayı da ciddiye almıyorlar"

Türk medyasını olumsuz olarak görmek istemediğini ifade eden yıldız futbolcu, ''Ama bazen belli noktalar aşılıyor. Bize teklif gelmesi hoş bir olay, ama daha bir şey belli olmadan yazılıp çiziliyor, geliyor gidiyor diye. Belli noktadan sonra insanlar medyayı da ciddiye almıyorlar. Gazeteyi okuyanlar bu sefer doğruları yazdıklarında yalandır deyip haberleri okumuyorlar'' dedi.

Hamit, Milli takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile transfer konusu konuştunuz mu sorusunu ise, ''Fatih hocayla transfer konularını hiç konuşmadık. Kendisi o konuda bize bir şey demedi. Kendisi bizden ve diğer ülkelerde oynayan oyunculardan kendi vizyonlarını geliştirmelerini istiyor. Milli takıma gittiğimizde herkes kendi torbasından bir şeyler çıkarıyor. Bizim diğer arkadaşlardan öğrendiğimiz şeyler oluyor, onların da bizden öğrendikleri oluyor'' diye cevapladı.


-HALİL ALTINTOP-


Schalke'nin diğer yıldız futbolcusu Halil ise ilerideki hedefinin İspanya ya da İngiltere'de futbol oynamak olduğunu söyledi.

"Asıl hedefim, İngiltere ve İspanya"

Bundesliga'da ikinci yarıda daha çok gol atmak istediğini kaydeden Halil, ''Bu sezon şampiyon olmak, seneye de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istiyorum. Asıl hedefim İspanya ve İngiltere liginde forma giymek'' diye konuştu.

Milli takım ile Avrupa şampiyonasına katılmak istediğinin de altını çizen Halil, milli takımın Frankfurt'taki Avrupa Şampiyonası elemeleri ilk Malta maçında kadroya alınmadığı için üzüldüğünü belirterek, ''İnanıyorum ki daha çok çalışarak ben de kadroda yerimi alacağım. Hakan ağabeyimin geçmişi çok büyük. Türk futboluna çok şey katmış ve kazandırmış bir futbolcu. Onun yerini almak tabii ki kolay değil'' dedi.

"Yedek başlamak onun canını sıkıyor"

Kardeşi Hamit'in takımdan gitmesini istemediğini, ancak önemli olanın kardeşinin kendi huzuru ve mutluluğu olduğunu belirten yıldız futbolcu, ''Hamit'in Schalke'de hak ettiği önemi gördüğünü düşünmüyorum. Hamit süper maç çıkarttığı haftanın ertesi haftası maça yedek başlayabiliyor ve bu her futbolcuyu olduğu gibi onun da canını sıkıyor'' dedi.

Hamit'in Schalke'de dördüncü yılı olduğunu hatırlatan başarılı futbolcu, ''Hamit, yeni görev ve başarılara koşmak için Bundesliga ve ülkeyi değiştirebilir. Hoş görmek gerekir. Kendisinin mutlu olması beni de mutlu eder'' diye konuştu.

"Bana çok kez ırkçı lafler edenler oldu"

İngiltere Futbol Federasyonunun Emre Belözoğlu hakkında soruşturma açtığını öğrendiğini ifade eden Halil, ''Bundesliga'daki maçlarda da bize ırkçı laflar atılıyor. Hem de kaç kez oldu bu. Mesela bana bir futbolcu hem de dört beş kez 'pis Türkler' (Scheiss Türke) 'hepiniz aynısınız' gibi laflar söyledi, ancak biz bu lafların üzerinde durmadık. Çünkü o futbolcunun maçın hırsından söylediğini düşündük. Büyütmedik. Emre'nin durumunu tam bilemiyorum'' şeklinde konuştu.