Gönderen Konu: Ankaraspor'un sakatlık derdi yok  (Okunma sayısı 634 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ankaraspor'un sakatlık derdi yok
« : 14 Ağustos 2008, 17:30:27 »
Ankaraspor'un sakatlık derdi yok
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Ankaraspor'da kulüp doktoru Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu, yoğun bir kamp dönemi geçirmelerine rağmen Turkcell Süper Lig'e sıkıntısız bir şekilde hazırlandıklarını belirtti.
Mavi-beyazlı futbolcuların sağlık durumlarıyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Kunduracıoğlu, yaz döneminin çok uzun olmasının futbolcu için bir dezavantaj olduğunu kaydederek, ''Bir futbolcu yedi günden fazla performansına ara verdiğinde, kuvvette ve dayanıklılıkta çok ciddi kayıplar yaşayabiliyor. Bu yıl sezona verilen aranın 2 ay olması sakatlanma olasılığını artırıcı bir faktör olarak karşımıza çıkmaktaydı. Bu tür kayıpları olan bir futbolcunun baskı yapması ya da yüklendiğiniz zaman sakatlanmaması mümkün değil. Onun için bu iki etap halinde yaptığımız kamp döneminin büyük bir bölümünü dayanıklılık ve kuvvet testlerine ayırdık'' ifadesinde bulundu.

Futbolculara kamp süresince ciddi bir yükleme yapılmasına rağmen büyük bir sakatlığın yaşanmadığını belirten Kunduracıoğlu, ''Bu tür yükleme dönemlerinde mutlaka birtakım sakatlıklar meydana gelir. Genel olarak baktığımız zaman kas yırtılmaları, bağ kopması, lif atması gibi sakatlıklar yaşamadık. Aşırı yüklenmeye bağlı 3-4 futbolcuda birtakım sıkıntılarımız oldu. Onları da havuz egzersizleri, kuvvet ve sportif rehabilitasyonlarla toparlamaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum TSYD Kupası'ndaki karşılaşmalara ve Turkcell Süper Lig'e sıkıntısız bir şekilde çıkacağız'' dedi.

Uzman bir kadroyla çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Burak Kunduracıoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Ölü sezondan çıktıkları için kampın ilk etabında oyunculara fazla yüklenmedik. Bu yüzden ilk bir haftayı adaptasyon süresi gibi geçirdik. Bu sürenin ardından testler yapıp herkesin kuvvet dengesizliğini, dayanıklılık seviyesini tespit edeceğiz. Sağlık çalışmalarımızı iki uzman fizyoterapist, iki masör ve bir performans uzmanıyla yürütüyoruz.''

Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs