Gönderen Konu: OFTAŞ'ın yeni adı belli oldu  (Okunma sayısı 530 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
OFTAŞ'ın yeni adı belli oldu
« : 16 Ağustos 2008, 19:12:04 »
OFTAŞ'ın yeni adı belli oldu
Gençlerbirliği Oftaşspor'un yeni ismi ve renkleri belli oldu. İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gençlerbirliği Oftaşspor'un yeni sezondaki renkleri mor-beyaz ve adı da Hacettepespor olacak. Gençlerbirliği Oftaşspor Yönetim Kurulu, yarın yapılacak olan genel kurul öncesinde bir toplantı yaptı. T

oplantıda takımın adının Hacettepespor olması fikri benimsendi. Kesin isim değişikliği ise yarın genel kurulda yapılacak oylamayla gerçekleşecek. Yapılan toplantıda ayrıca kırmızı-siyah olan takım renginin Hacettepespor'un orjinal renkleri olan mor-beyaz olarak değiştireleceği ve takımın Süper Lig'de bu şekilde mücadele edeceği öğrenildi. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan başkan Turgay Kalemci, Hacettepe ismiyle ilgili hukuksal bir sıkıntı olup olmadığını araştırdıklarını ve yeni isimleriyle ilgili hiçbir hukuki engelin bulunmadığını söyledi. Kalemci, yeni isim ve renklerin yarın yapılacak genel kurulda karara bağlanacağını sözlerine ekledi.

ANKARA'NIN EFSANE TAKIMI HACETTEPE

Başkent Ankara'da Hacettepe isminin sporseverler arasında ayrı bir yeri var. Renklerini Hacettepe Parkı'ndaki menekşelerden alan dönemin mor-beyazlı ekibi bir semt takımı olmayı başararak, tamamı Hacettepeli gençlerden oluşan kadrosuyla, üst üste 3 şampiyonluk kazanarak Ankara 1. Ligi'ne kadar yükseldi.

Kulüp, 1953-54, 1955-1956 ve 1957-1958 sezonlarında Ankara şampiyonluğuna ulaştı. Hacettepe 1962-1968 yılları arasındaki 6 sezonda ise Türkiye 1. Ligi'nde mücadele etti. Çoğu zaman küme düşme potası çevresinde sezonları tamamlayan Hacettepe, 1967-1968 sezonunda averajla 2. Lig'e düştü. Bu seneden sonra her sezon küme düşen Hacettepe, amatör kümeye kadar düştü. Hacettepe, 1976-1977 sezonunda yeniden 3. Lig'e yükselse de, ertesi sezon başarılı olamayarak tekrar amatör kümeye düştü. 1988 yılında ise dönemin Keçiören Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hacettepe ve Keçirören takımlarını alarak birleştirdi. Yeni takımın adının Keçiörengücü olmasıyla, Hacettepe adı tarihe karışmıştı. Fenerbahçe formasıyla 102 gol atmış 'Canavar' lakaplı Burhan Sargın, Akgün Kaçmaz, Ercan Ertuğ, Nuri Toygun, Baskın Soysal, Fatih Uraz ve Yılmaz Vural gibi tanınmış futbolcular Hacettepe kulubünün formasını giymişlerdi. Gençlerbirliği Oftaşspor'un adını Hacettepe olarak değiştirmesi, Ankaralı sporseverler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanması bekleniyor.

Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs