Gönderen Konu: Diyarbakırspor ağır basıyor  (Okunma sayısı 785 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Diyarbakırspor ağır basıyor
« : 29 Ekim 2008, 21:14:21 »
Diyarbakırspor ağır basıyor
Bu hafta deplasmanda Giresunspor ile karşılaşacak olan Diyarbakırspor, rakibine oranla daha avantajlı durumda. Çünkü, Giresunspor ligde topladığı 9 puanın sadece 3'ünü kendi sahasında alabildi.

Diyarbakırspor'un ise ligde topladığı 14 puanın 4'ünü deplasmanlardan aldığını göz önüne aldığımızda Yeşil- Kırmızılı ekibin rakibine oranla daha bir avantajlı olduğunu görüyoruz.

Diyarbakırspor'un Giresunspor'dan bir diğer avantajı ise etkili forvetlere sahip olması. Son haftalardaki performansıyla hayal kırıklığı yaratan Hüseyin Kartal ile Coşkun Birdal'ın sakatlıklarının da devam ettiği düşünülürse, takıma yavaş yavaş ısınan Hakikat Yıldırım ile takımın gol yollarındaki en etkili silahı Emrah Bozkurt'un bu maçta iyi bir ikili oluşturacağını düşünüyorum. Tabii her türlü olasılığı göz önüne alarak Coşkun Demirbakan'ın Erhan Ölker'i de bu hafta 18'e alıp 2. devrede sahaya süreceğini düşünüyorum. Kardemir Karabük maçında kırmızı kart gören Mahmut Hanefi'nin yerine de bu maçta Kime şans vereceği ise merak konusu.

Son haftalarda aldığı yenilgilerle ligin diplerine doğru demirlemeye başlayan Giresunspor'un sahasında maç kazamama yönündeki şansızlığına bir son vermek için Diyarbakırspor maçına ayrı bir motivasyonla hazırlanacağı da ayrı bir konu tabii. Sanırım Giresun ekibi, bu maçta bütün kozlarını ortaya koyacak. Zira basına yansıyan demeçleri de bunu gösteriyor.

Diyarbakırspor'un son 3 maçta 7 puan aldığını ve son 2 maçta da 5 topunun direklerden geri geldiğini göz önüne aldığımızda elbette ki, galibiyete yakın taraf olduğunu sezebiliriz. Ama futbol sezgi ve de tahmin işleriyle yürümüyor.

Gününde olan, maça daha iyi motive olan ve de kazanma arzusu daha ağır basan tarafın maçı kazanacağını düşünüyorum. Tabii ki, bu saydıklarımın tümü Diyarbakır ekibinde mevcut ve galibiyete daha yakın taraf olduğunu düşünüyorum.