Gönderen Konu: İşte yavru Kartal!  (Okunma sayısı 332 defa)

Çevrimdışı FeaRLeSs

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 28.257
  • Puan 2731
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - tello_hazer1903@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İşte yavru Kartal!
« : 24 Temmuz 2007, 09:54:35 »
Cemil Vatansever, yıldızı parlayan bir savunmacı. Soğukkanlı, topu olumlu kullanabiliyor, ikili mücadelelerden yılmıyor ve sağlam kişilikli.
24.07.2007

Bulgaristan göçmeni
Kartal yurt dışında transfer çalışmalarını sürdürürken, belki de hiç kimse farkında değil, ama gerçekten turnayı gözünden vurdu. Bundan 6 ay öncesine kadar kimse tanımıyordu Cemil Vatansever’i... Bu satırları okurken hala onu tanımayan bir çok insan olacağını da biliyorum. Belki şu sıralar transfer haberlerini okuyup, izleyenler biraz isminden haberdar oldu. 1989’da Bulgar zulmünden kaçan bir ailenin İstanbul Gaziosmanpaşa’ya yerleşmesiyle Türkiye macerası başlamış bu genç göçmen çocuğunun. 8 yıl önce Gaziosmanpaşa alt yapısında başladı futbolculuk dönemi.

Geçen sezon parladı
Geçen sezon kulüple yaşadığı yetiştirmeyle ilgili bir takım sorunlar nedeniyle ligin ilk yarısında oynamadı ve kadro dışıydı. Devre arası İstanbulspor Başkanı Saffet Sancaklı, Gaziosmanpaşa’dan biraz sorunlu da olsa bu genci kopartmayı başarıyor. Ve Lig A’da İstanbulspor formasıyla onu sahada gördüğümüzde hemen dikkatimizi çekti. “Ancak futbolda bir maçlık performanslar aldatıcı olabilir” dedik, ama takipte ısrarlıydık. Gerçekten de Lig A’nın ikinci yarısında oynadığı maçlarda başarılı bir performans çizdi. Bir ara sakatlığı nedeniyle formasından uzak kaldı.

Dört oyuncuya bedel!
Ancak savunmadaki ağırlığı tartışılmazdı. Tabii ki, bu birden bire çıkan yıldız adayını gözünden kaçırmayanlar da oldu, bizler gibi. Ve Beşiktaş, takas olarak 4 oyuncusunu vererek renklerine kattı bu genci. İlk başta kişilik testinden en yüksek notu alır. Çok temiz ve sade bir kişiliğe sahip. Futbolculuk yönüne gelince; size şöyle söyleyelim, Galatasaray’daki Popescu’nun artılarına sahip. Bir kere yaşına göre çok soğukkanlı. Panik yapmayan, birinci bölgede topu çok olumlu kullanabilen teknik özelliklere sahip. Her göçmen çocuğu gibi oldukça boylu.

Gözü hep yükseklerde
Kendisiyle Kocaeli Kartepe’de kamp yaptıkları otelde söyleşimizi yaptık. şimdi bir de Cemil Vatansever’i konuşturalım bakalım, neler söylemiş: “Ben futbolu çok seviyorum. Nüfus kağıdım 1984’lü, ama 1986’lıyım. Alt yapıda iyi eğitim aldım. şimdi hedefim Beşiktaş formasıyla ilk 11’de oynamak. Daha sonra da takımımla büyük başarılara imza atıp, A Milli Takıma yükselmek. Tabii ki sonraki hedefim de Avrupa. Ama bunların hepsini hakkıyla başarmak istiyorum. Basamakları sağlam çıkacağım. Çok mutluyum, inşallah bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim.”


Mini yorum
Kalitesi tartışılmaz
Türkiye’de savunma futbolu zayıf. Gerçekten, özellikle takım savunmasını beceremediğimiz bir gerçek. İşte bu sıkıntıların olduğu futbolumuzda önemli savunma yeteneklerine çok ihtiyacımız var. Cemil Vatansever işte bu yetenekte bir oyuncu. Özgüveni çok yüksek. Göçmen oluşunun da etkisiyle belli bir genetik futbol becerisine sahip. Benim izlenimim, uzun boyu ve zayıf görünümüne rağmen çok kuvvetli olduğu şeklinde. ikili mücadelelerde asla pes etmiyor. Basit oynanması gerektiğini düşünüyor ve uyguluyor. Asla gereksiz savunma fantezileri yapmıyor. Ancak bunu söylerken rahat konumda topu en uygun olan yere veren, kısaca topu iyi kullananan bir futbolcu da aynı zamanda... Bence yabancıları bilmem, ama savunmada Gökhan Zan gibi güçlü bir fiziğin yanında bu kalitede bir oyuncu çok faydalı olacaktır. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam bu tür oyuncuları kullanabilen ve Türk futboluna kazandıran bir hoca. Eğer başarılı olursa hem kendisi, hem Beşiktaş, hem de Türk futbolu kazançlı çıkacaktır