Gönderen Konu: Şampiyonluk İçin Geldim  (Okunma sayısı 256 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.475
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Şampiyonluk İçin Geldim
« : 02 Kasım 2007, 22:40:08 »
Şampiyonluk İçin Geldim
Beşiktaş
Beşiktaş Cola Turka ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Ergin Ataman imza sonrası iddialı açıklamalar yaptı.Beşiktaş Cola Turka 2 yıllık sözleşme imzalayan Ergin Ataman, siyah beyazlı kulübe, şampiyonluk yarışında yer alacak, iddialı bir takım kurmak için geldiğini söyledi. Geçen sezon Murat Didin'in takımdan ayrılmasıyla, ligi Ufuk Sarıca yönetiminde bitiren Beşiktaş Cola Turka, geçtiğimiz günlerde anlaştığı Ergin Ataman'ı renklerine bağladı.

Ataman, kendisini bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık Beşiktaşlı yapan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın, Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu belirterek, ''Beşiktaş büyük markalarla çalışır. Ergin Ataman da büyük bir marka'' dedi.

Yalçın, kulüp olarak her zaman hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek, ''Bu hedefler doğrultusunda, kendisini Avrupa'da ispatlamış Ergin Ataman ile anlaştık. Geçen sene salona taraftarları çekemedik. Yeni sezonda salonu doldurmak için çalışmalar var. Şovların yanı sıra sanatçılar olacak. Okullara göndereceğimiz davetiyelerle sayıyı artırmak istiyoruz. Şu ana kadar arkadaş çevresinden 800'den fazla kombine bilet için talep bulunuyor. Yeni sezonda 4 bin kişinin önünde oynayacağız'' diye konuştu.
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Gülnaz Arsel de basketbol şubesinde kombine biletlerin satışından sponsorlara kadar her şeyi planladıklarını vurgulayarak, ''Basketbol, Beşiktaş için bu sezon çok önemli'' diye görüş belirtti.

ATAMAN: BEŞİKTAŞ, BüYüK UĞRAŞ VERDİ

Türkiye'nin en kariyerli antrenörlerinden biri olan Ergin Ataman ise, siyah-beyazlıların, Türkiye'ye gelmesi için büyük uğraş verdiğini söyledi.

Ataman, Beşiktaşlı yöneticilerin, Türkiye'ye dönmesi ve kendileriyle çalışması için yoğun çaba harcadığını belirterek, ''Bu, gelmemde etken oldu'' dedi.

Beşiktaşlı yöneticileri inançlı gördüğünü ifade eden Ataman, ''Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon büyük hedeflere kilitlendiğini gördüm. Benim için kritik bir karardı. Basketbolda büyük kulüplerde ve müessese takımlarında çalıştım. İlk defa 3 büyükler diye tanımlanan kulüplerden birinde çalışacağım. Beşiktaş 15 yıl önce basketbolda bir ekoldü. Biz yeniden kulübün basketbolda ekol olması için çalışacağız'' diye konuştu.

Yeni sezonda ULEB Kupası veya FIBA Avrupa Ligi'nde oynayacaklarını vurgulayan Ergin Ataman, ''ULEB Kupası'na katılma şansımız çok yüksek. Bu, bir hafta içinde belli olacak. Hedefimiz sadece Türkiye olmayacak. Avrupa'da da final kovalayan bir takım yaratmaya çalışacağız'' dedi.

Beşiktaş'ın, Avrupa'da çalıştırdığı iki kulüpten de büyük olduğunu kaydeden başarılı çalıştırıcı, ''Ortada bir Fenerbahçe ülker gerçeği var. Gerçi son 2 yılda futbolda da bu gerçek yaşanıyor. Futboldaki ezeli rekabeti basketbola taşımaya çalışacağız. Zorlukları biliyorum ama bütün bunları yönetimin ve camianın desteğiyle aşacağımızı düşünüyorum. Mutlaka iyi bir takım kuracağız. Bu takım sezona şampiyonluk parolasıyla girecek. Kurduğum her takım iddialı olmuştur. İnşallah camiayı mahcup etmeyeceğiz'' dedi.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren siyah-beyazlı takımın yeni antrenörü, ''Geçen seneki yabancıların hiçbiri olmayacak. Avrupa'dan tanıdığım yabancı oyuncularla temas halindeyiz. Ayrıca bir Türk yıldız oyuncu almayı planlıyoruz. ümit Milli Takım kadrosunda bulunan oyuncuları almaya çalışacağız. Ayrıca kısa süre içinde teknik kadro belli olacak. Futboldan sonra basketbolda da Avrupa'da isim yapmış Real Madrid, Barcelona, Panathinaikos gibi olmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Efes Pilsen'den gelmiş bir antrenör olarak, altyapının önemini bildiğini ifade eden Ataman, ''Altyapıya büyük önem vereceğiz. Mutlaka kendi yetiştirdiğimiz oyuncular olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

BARIŞ öZCAN TELEKOM’DA

öte yandan siyah-beyazlılar Ergin Ataman ile anlaşırken, takım kaptanı Barış özcan'ı Türk Telekom'a kaptırdı.

Geçen sezonu 11.5 sayı-2.4 asist ortalamaları ile tamamlayan 27 yaşındaki Barış özcan, yeni takımı ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.