Gönderen Konu: Hacısalihoğlu'dan F.Bahçe yorumu!  (Okunma sayısı 584 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Hacısalihoğlu'dan F.Bahçe yorumu!
« : 19 Nisan 2010, 11:23:42 »
Hacısalihoğlu'dan F.Bahçe yorumu!

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 5 Mayıs'ta Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmanın 1996 yılında iki takım arasında oynan maçın rövanşı olmadığını söyledi.
Hacısalihoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her maçı tek tek düşündüklerini ve Fenerbahçe'yle yapacakları final maçı öncesinde önlerinde bulunan lig maçlarını düşündüklerini belirtti.
Fenerbahçe ile 5 Mayıs'ta yapacakları kupa finali maçının hiçbir maçın rövanşı olmadığını kaydeden Hacısalihoğlu, ''1996 yılının 5 Mayıs'ın da ligde Fenerbahçe ile yapılan maç başarılı, başarısız bir şekilde kapandı. Şimdi kupada Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyoruz. Trabzonspor, bu maçta kupayı almak için mücadele edecek. Trabzonspor, umuyoruz ki kazanma azmini, hırsını sahaya yansıtacak ve kupayı kaldıracak. Geçmişle hesaplaşmak değil, geleceğe umutla bakmak, gelecekle ilgili planlama yapmak istiyoruz'' dedi.
Maçın Şanlıurfa'da oynanacağı yönündeki gelişmelere değinen Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: ''Mantık olarak değerlendirdiğimiz zaman Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nın finalini oynayacağı en iyi stadın Atatürk Olimpiyat Stadı olduğu bir gerçek. Bunu federasyon da, rakip takım da, basın da, kamuoyu da böyle düşünüyor. Ancak yeni bir değerlendirme yapılarak Süper Lig'in oynanmadığı ve futbolun daha az ilgi duyulduğu illerden biri olan Şanlıurfa'da oynatılması gündeme geldi. Henüz bize resmi olarak maçın burada oynanacak olması iletilmiş değil. Zaten kupada final oynama hakkını da yeni kazandık. O nedenle bir hazırlığımız da yok. Federasyon böyle bir karar vermeye uygun görüyor. Saha zemini, aydınlatma, güvenlik şartları ve tribünler buna uygunsa biz tabii ki Türkiye'nin her yerini bir gördüğümüz, bu konuda özel gayret gösterdiğimiz ve sosyal sorumluluk duyduğumuz için Urfalı kardeşlerimizin önünde Türkiye Kupası'nı kaldırmaktan da gurur duyacağız.''
Bordo-mavili takımın Türkiye'nin her yerinde taraftar desteği aldığına dikkati çeken Hacısalihoğlu, ''Fenerbahçe için de aynı şartlar geçerli. Biz doğuda Trabzonspor'un çok gönülden taraftarları olduğunu biliyoruz. O bölgelerde yakın illerden ve Urfa'daki birçok futbolseverin maça ilgi göstereceğini ve takımımıza destek vereceğini umuyoruz'' diye konuştu.

-''KUPAYA ODAKLANMIŞ DEĞİLİZ''
Trabzonspor'un sadece kupaya odaklanmadığını, ligde daha üst sıralara tırmanarak çeşitli avantajlar kazanabileceğini vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
''Takımımız kesinlikle kupaya odaklanmış değil. Bu yıl ligdeki statü gereği bir şeye odaklanmak mümkün değil. Çünkü ligde bir üst sıra artı bir değer kazandırıyor. Hem maddi açıdan daha çok katkı alıyorsunuz, hem de Avrupa kupasına kaldığınız zaman eleme turunda daha az takımla maç yapıyorsunuz. O yüzden beşincilik ve altıncılığın bile Trabzonspor açısından önemi var. Kaldı ki daha üst sıralarda yer almak için mücadelemizi sürdüreceğiz.''
1995-1996 sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşan Trabzonspor, 5 Mayıs'ta sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek ligin bitimine son 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırmış ve şampiyonluktan olmuştu.
__________________