Gönderen Konu: ''Sabrederek geldim''  (Okunma sayısı 522 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
''Sabrederek geldim''
« : 09 Nisan 2010, 12:05:01 »
''Sabrederek geldim''

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..







Trabzonspor forma isimlerinden biri olan ve geçtiği günden bu zaman kalesini bırakmayan Onur Kıvrak, bordo mavili takımda kalıcı olmak istediğini belirtirken, hedefindeki ligi de söyledi..

Bordo-mavili takımın kalecisi, TFF'nin Tam Saha Dergisi'ndeki röportajında, düşündüğü hedeflere Trabzonspor'da ulaşabileceği kanısına vardığı için bordo-mavili takıma geldiğini belirtti.

Takımda Sylva ve Tolga'nın arkasında üçüncü kaleci konumunda bulunduğu dönemler olduğunu belirten Onur, ''Ama sabretmek gerçekten önemli bir erdem. Eğer ben sabırlı olmasaydım, devre arasında ya da sezon sonunda takımdan ayrılmak için bir çaba gösterseydim, belki de şimdi bulunduğum noktaya hiç gelemezdim'' diye konuştu.

Trabzonspor'dan başka bir Türk kulübünü düşünmediğini bildiren Onur, Bana (Trabzonlu değilsin ama Trabzonlu gibisin) diyorlar. Gerçekten Trabzonspor'u çok seviyorum. Hedefim Trabzonspor'da kalıcı olmak ve kesinlikle ama kesinlikle bir şampiyonluk yaşamak. Ondan sonra hedefim direkt yurt dışı olacak. En çok istediğim lig de İngiltere Premier Ligi'' ifadelerini kullandı.

-TRABZONSPOR'UN LİGDEKİ HEDEFİ-

Ligin uzun bir maraton olduğunu anlatan Onur, şöyle devam etti:
''Buna rağmen, kendimizi şampiyonluğa biraz uzak görüyorum. En büyük hedefimiz, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak. Böylece UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etmiş olacağız. Ondan sonraki amaç da ligi en iyi yerde bitirmek olacak. Bunu ilk üç olarak ifade edebiliriz. Bunu da başarabilecek bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Amaçlarımıza ulaşırsak gelecek sezon için çok daha iyi olacak.''

Bordo-mavili takımın 25 yıldır şampiyon olamadığına dikkati çeken Onur, taraftarın bu konuda beklentisinin haklılığına dikkati çekti. Onur, ''Çünkü onlar da bunca yıl aradan sonra bir şampiyonluk görmek istiyor. Biz de bu hasreti dindirmek istiyoruz'' dedi.

-''GÖKHAN ÜNAL BENİ HER ZAMAN ZORLAMIŞTIR''-

Gökhan Ünal'ın kendisini her zaman zorladığını belirten Onur, ''İdmanlarda bunu fark ettim. Hatta Trabzonspor'dan ayrılmadan önceki dönemde kendisine, (Futbol bu. Zaman olur, ayrı düşeriz. O zaman hiç iyi olmaz) demiştim. Şimdi bu gerçekleşti. Önümüzde de Fenerbahçe maçı var. Eğer bize rakip olursa, ondan korkarım doğrusu'' diye konuştu.

Onur, Milan Baros ve Makukula'nın çok iyi oyuncular olduğunu kaydederek, ''Bizdeki Umut Bulut da rakip kalecilerin karşılaşmak istemeyeceği türde bir ileri uç elemanı. Çünkü, ne zaman ne yapacağı belli değil, pres yapar, atılan geri paslarda daima kalecileri rahatsız eder. Bunları saydım, ama tabii benim görevim de onları durdurmak. Benim onlardan çekindiğim kadar, onlar da benden çekinmeli'' dedi.

-''TÜRK KALECİLERE GÖSTERİLEN TOLERANS DAHA AZ''

Türkiye'de yabancı kalecilere gösterilen toleransın, Türk kalecilere nazaran biraz daha fazla olduğunu savunan Onur, ''Eğer genç bir Türk kaleciyseniz ve 3-4 maç hata yaptıysanız, hemen medya, yönetim ve taraftarlar bir baskı

oluşturmaya başlıyor. Yeteri kadar sabır gösterilmiyor. Ama bir yabancı kaleci için tam tersi yapılabiliyor'' şeklinde görüş bildirdi.

Şu anda oynayan kaleciler arasında favorisinin Gianluigi Buffon olduğunu anlatan Onur, ''Onu her zaman çok beğenmişimdir. Daha sonra Iker Casillas ve Petr Cech'i söyleyebilirim'' diye konuştu.

Onur, A Milli Takıma çağrılmasının kendisi için sürpriz olmadığını da kaydederek, kendisine güvenenlere teşekkür etti.

Bordo-mavili takımın kalecisi, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Volkan ile yapacağı rekabete ilişkin ise ''Volkan ağabey, Türkiye'deki en iyi kalecilerden biri. Bana ve genç oyunculara yaklaşımından da çok iyi bir insan olduğunu anlamak mümkün. Rekabet ortamının başarıyı getireceğini düşünüyorum. Ondan öğreneceğim çok şey var. Önümde kendimi göstermek için çok süre olduğunu düşünüyorum. İnşallah kendimi gösterme imkanı bulurum'' ifadelerini kullandı.


Kaynak: Ajansspor..