Gönderen Konu: Trabzonspor'da organik besin dönemi  (Okunma sayısı 700 defa)

Çevrimdışı incemert

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.368
  • Puan -19
  • Cinsiyet: Bay
  • SessiZVurquN
    • MSN Messenger - incemert@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • BİRZAMANLAR
Trabzonspor'da organik besin dönemi
« : 24 Haziran 2010, 00:04:48 »
Trabzonspor Kulübü, sporcu ve personelin organik ürünlerle beslenebilmesi amacıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde oluşturulan alanda inek ve tavuk gibi hayvanlar beslemeye başladı.

Tesislerin doğu kısmındaki 2 dönüm arazi üzerine dana önce sera kurup, sporcu ve personelin organik beslenmesi amacıyla sebze ve meyve üretimine başlayan Trabzonspor Kulübü, bu kez de aynı alanda ahır ve kümes inşa ederek, 4 inek ve çok sayıda tavuk besliyor.

Organik şartlarda beslenecek inek ve tavuklardan elde edilecek ürünlerle sporcu ve personelin ihtiyacı karşılanacak.

Bordo-mavili kulüp, daha önce oluşturulan seralarda doğal gübre ve yeraltı suyu kullanarak domates, salatalık, biber, patlıcan gibi sebzelerin yanı sıra kavun, karpuz gibi meyveleri de yetiştirmek için çalışma başlatmıştı.