Anderlceht'li Ahmed Hassan, Şampiyonlar Ligi Ön elemedeki rakibi F.Bahçe'yi değerlendirdi.
Anderlecht'te forma giyen eski Beşiktaşlı futbolcu Ahmed Hassan, Fenerbahçe ile zorlu maçlar yapacaklarını ve sahada her iki takımın da büyük bir mücadele sergileyeceğini söyledi. Anderlecht'in küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Mısırlı futbolcu, ''İlk maçın Türkiye'de olması bizim için avantaj. Beşiktaş'tan sonra Türkiye'de sahaya çıkacağım için çok heyecanlıyım. Türk taraftarlar dünyanın en iyi taraftarları. Kolay olmamasına rağmen turu geçeceğimize inanıyorum'' dedi.
Galatasaraylı eski futbolcu Mbo Mpenza, Fenerbahçe'ye karşı oynamaya şu anda hazır olmadıklarını dile getirerek, ''Tabii ki mücadele edeceğiz. Ama Türkiye şampiyonunu yenmek zor olacak. Kuradan çok da mutlu değilim'' yorumunu yaptı.
Belçikalı milli futbolcu Bart Goor ise her iki maçta da ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, şöyle konuştu: ''Çok zor bir kura çektik. Rakip Türkiye şampiyonu ama elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok dikkatli oyuna girip kendi istediklerimizi yapmamız gerekiyor. Benim en çok korktuğum isim Kezman. Roberto Carlos büyük isim ama yaşlandığı için eski hızını kaybettiğini gördüm. O konuda pek korkmuyorum. Ancak kullandığı frikiklere dikkat etmemiz lazım.'' Öte yandan Anderlecht'te forma giyen eski Fenerbahçeli futbolcu Serhat Akın'ın, teknik direktör Vercauteren'in kadroda düşünmemesi nedeniyle PAF takımla birlikte çalıştığı belirtildi.
Bu arada Belçika Birinci Ligi'nin ilk resmi maçında dün KV Mechelen takımıyla karşılaşan Anderlecht, karşılaşmaya Zitga Daniel, Deschacht Olivier, Biglia, Van Dame, Tchite, Mbo Mpenza, Ahmed Hassan, Mbark Boussoufa, Juhasz, Pareja, Wasilewski'den oluşan 11'iyle çıktı.