Gönderen Konu: Ali Sami Yen yıkılınca...  (Okunma sayısı 541 defa)

Çevrimdışı yyusuf1993

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 945
  • Puan 43
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - felsefigencyusuf@hotmail.com
    • Yahoo Instant Messenger  - felsefigencyusuf@yahoo.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ali Sami Yen yıkılınca...
« : 15 Nisan 2010, 19:47:52 »
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu araziyle ilgili hazırladıkları Mecidiyeköy Meydan Projesi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Belediyede düzenlenen basın toplantısında Sarıgül, Ali Sami Yen Projesi'ni gündeme getiren ilk yerel yönetim olduklarını belirterek, "Şehir içindeki tüm statların şehir dışına çıkarılmasını amaçlıyoruz. Arazi, önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak. Bu noktada bazı kesimler tarafından özellikle siyasi amaçlı bir negatif kampanya başlatıldığını üzülerek görüyoruz. Bugünkü stadyum yerinin yeşil alan olarak kalması için bazı kesimler tarafından kampanyalar düzenleniyor, protesto gösterileri organize edilmeye çalışılıyor. Bu siyasi kampanyalarda belediyemizin adının da olumsuz anlamda kullanıldığını üzülerek gözlemliyorum. Hazırladığımız Mecidiyeköy Meydan Projesi, Türkiye'nin en büyük meydan projesidir. Bu projeyle kente büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Bugün bu konudan bahsedenler, siyaset malzemesi yapmak isteyenler, tarihi de yapılaşmayı da bilmiyorlar. Biz 11 yıl önce böylesine önemli bir projeyi kamuoyu ile paylaştık. Projede, arazinin altında yedi katlı otopark var, üzerinde sinema, tiyatro salonları, kongre merkezi ve turizm amaçlı kullanılmak üzere bir yapılaşma önerdik. Projede TOKİ ile olan görüşmeler devam edecek. TOKİ ile olan proje çalışmalarında önerimiz iyi bir şekilde dikkate alınacak ve İstanbul'a, Mecidiyeköy'e yakışan bir meydan planlayacağız. Stat bu haliyle yeşil alan değil, beton yığınıdır. Şimdi 'yeşil alanı vermeyiz' diyorlar. Yeşil alan parktır, bahçedir, meydandır, ağaçlıktır. İlk önce 'şehircilik nedir' onu öğrenmemiz, sonra fikirleri beyan etmemiz lazım. Bizim önerimiz büyük bir yeşil alandır, bunu 11 yıl önce planlayarak kamuoyu ile paylaştık. O gün projeyi gündeme getirdiğimizde 'hayal, Ali Sami Yen buradan taşınmaz, fiyasko' dediler. Bugün Türkiye'de bir model oldu" diye konuştu.

İhale sonrası uygulanacak projelerde, alanın İstanbul'un nefes alabileceği muhteşem bir nokta olmasını temenni ettiklerini de vurgulayan Mustafa Sarıgül, "Spor kulüpleri üzerinden popülist politika yapılmasını doğru bulmuyorum. Gündeme gelmek için bazı arkadaşların Ali Sami Yen Stadı'nı, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kulüpleri kullanmasını doğru bulmuyorum. Medyatik olmak önemli, bunun için de kalıcı proje üretmek lazım. Kalıcı projeyi de biz Mecidiyeköy için önerdik. Bu modelin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Sarıgül, taslak projenin 750 milyon-1 milyar Dolar'a mal olacağını belirterek, stadın toplam arazisinin 41 bin 450 metre kare olduğunu ifade etti.