Gönderen Konu: Ayhan Akman : "İLK YARIDA HEDEFİMİZE ULAŞTIK"  (Okunma sayısı 624 defa)

Çevrimdışı El_NiNo

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 10.664
  • Puan 326
    • Profili Görüntüle
Ayhan Akman : "İLK YARIDA HEDEFİMİZE ULAŞTIK"
« : 03 Ocak 2009, 15:52:07 »
Ligin başlarında zor bir dönemden geçtiklerini söyleyen Ayhan, Alman teknik direktörümüze sahip çıktı.

 
Galatasaraylı futbolcumuz Ayhan Akman, ligin ilk bölümünün kendileri için iyi geçtiğini söyledi. Ayhan Akman, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, ligde liderle aralarında 1 puan fark bulunduğunu hatırlatarak, ''Tabii ki asıl hedefimiz ilk yarıyı lider bitirmekti ama yaşanan puan kayıplarından sonra son dönemlerde hedefimiz rakiplerimize yaklaşmaktı ve biz bunu başardık. Bu anlamda ilk yarıda hedefimize ulaştık'' dedi.

 

UEFA Kupası'nda mücadele ettiklerini ve kupa finalinin FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak olmasının kendilerini ayrıca motive ettiğini dile getiren Ayhan, ''Finalin Türkiye'de oynanması çok önemli. Umarım bu hedefimize ulaşırız. Türkiye'de böyle bir final oynamak ve orada kupa kaldırmak ve bizim için çok anlamlı olur'' diye konuştu.


-''BORDEAUX ÇOK GÜÇLÜ''-

Ayhan, UEFA Kupası 3. turunda eşleştikleri Fransa'nın Girondins De Bordeaux takımının çok güçlü olduğunu ve yapacakları maçların da çok zorlu geçeceğini kaydetti. Deneyimli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kesinlikle kolay olmayacak. Çok ciddi bir rakip ama biz de iyi bir takımız. Grupta son maçlarda oynadığımız futbolla bunu kanıtladık. Özellikle büyük takımlara karşı neler yapabileceğimizi gösterdik. Önemli olan bizim ne yapabileceğimizdir. Biz gücümüzün farkına varıp bunu maçlara yansıtabilirsek, kendi performansımızı ve kalitemizi ortaya koyabilirsek, istediğimiz sonuçları alabileceğimize inanıyorum.''

-HİÇ KİMSE 'SKIBBE BAŞARISIZ' DİYEMEZ''-

UEFA Kupası ve ligde iddialarının sürdüğünü belirten Akman, teknik direktörleri Michael Skibbe ile ilgili eleştiriler konusunda da şunları söyledi:

''Hiç kimse 'Skibbe başarısızdır' diyemez. Tabii ki dönem dönem inişli çıkışlı bir grafik çizdik. Bunu her takım yaşadı, biz de yaşadık. Zor bir dönemden geçtik. Bu sene çok sakatlık vardı. Bu da önemli bir eksiğimizdi ve bizi çok etkiledi. Sakatların iyileşmesiyle, şu an ideale yakın bir kadroyla sahaya çıkıyoruz. Eleştiriler her dönem oluyor. Skibbe adaptasyon sorunu, biz de adaptasyon sorunu yaşadık. Yeni bir ülke, yeni futbolcular, ancak alışabildi. Artık bundan sonra herşey daha güzel olacak.''

-''KAPTANLIK KONUSUNDA BAŞKANIMIZ GEREKENİ SÖYLEDİ''-

Takımda son dönemde kaptanlık konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili bir soru üzerine Akman, ''O konuyu başkanımız basın toplantısında dile getirdi ve gerekeni söyledi. İdari bir konu, bizim müdahil olmamız gereksiz ve yersiz. Sonuçta buna karar verecek kişiler var. Biz onların kararlarına saygı duymak zorundayız. Onlar kimi isterse, kaptan o çıkar'' değerlendirmesinde bulundu.

-''KADIKÖY'DE BİRŞEYLER OLUYOR, KALEMİZDE GOLLERİ GÖRÜYORUZ''-

Akman, ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yi, sahasında ''ilginç'' bir biçimde yenemediklerini söyledi. İyi oynadıkları maçlarda da rakiplerine karşı üstünlük sağlayamadıklarını vurgulayan deneyimli futbolcu, şöyle konuştu:

''En son maçta da öne geçmemize rağmen yine kaybettik. Sonuçta, Ali Sami Yen Stadı'nda da biz kazanıyoruz. Ben kendi adıma, o statta bir baskı hissetmiyorum. Orada ne yazık ki birşeyler oluyor ve kalemizde golleri görüyoruz. İyi oynadığımız maçlarda da oluyor. Rakibimizin girdiği 3-4 pozisyonun hepsi de gol oluyor. Böyle bir durum söz konusu. Fenerbahçe maçlarını herhangi bir maçtan farklı görmüyorum ama orada bir kısmetsizliğimiz var.''

'Fenerbahçe'yi yen, şampiyon olma' görüşüne karşı olduğunu da dile getiren Akman, ''Bu görüşler her zaman var ama ben şampiyon olmak taraftarıyım. İşin sonucuna bakmak daha önemli. Hedef şampiyon olmaksa, bazı maçlarda puan kayıpları olabilir. Tabii ki bizim amacımız her Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılmak. İnşallah ikinci yarı Ali Sami Yen Stadı'nda 3 puanı alan taraf biz oluruz'' dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı
Şeytanın En Büyük Hilesi Dünya'ya kendinin var olmadığına inandırmakmış!

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ayhan Akman : "İLK YARIDA HEDEFİMİZE ULAŞTIK"
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2009, 16:33:03 »
aslında hedef lıderlık olucaktı ama   buda ıyıdır yaaa