Gönderen Konu: Fatih Terim'in prensleri  (Okunma sayısı 796 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Fatih Terim'in prensleri
« : 17 Mayıs 2012, 18:57:52 »
Galatasaray'da yeniden göreve gelmesinin ardından altyapıya ve genç futbolculara verdiği önemi bir kez daha ortaya koyan Fatih Terim'in bu sezonki ''prensleri'', Semih Kaya ile Emre Çolak oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin altyapısından çıkan futbolculardan Semih Kaya ve Emre Çolak, teknik direktör Fatih Terim'in kendilerine verdiği forma şansını en iyi şekilde kullanırken, bu iki oyuncunun ortaya koydukları performans, camianın da yüzünü güldürdü.

Son dönemde altyapıdan istenilen seviyede futbolcuların çıkarılamaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşanılırken, Semih Kaya ile Emre Çolak'ın gelişi, gözlerin tekrar altyapıdaki oyunculara çevrilmesini sağladı.

-Takımın önemli isimleri oldu-

Galatasaray'ın 21 yaşında as kadrosuna girmeyi başaran genç oyunculardan Semih Kaya 31, Emre Çolak ise 30 maç oynayarak takımın önemli isimleri konumuna geldi.

Emre Çolak, sahaya çıktığı 30 lig ve 1 Türkiye Kupası maçının tamamında ilk 11'de yer alırken, Emre Çolak ise forma giydiği 29 lig ve 1 Türkiye Kupası karşılaşmasının 24'ünde ilk 11'de kendisine yer buldu.

İki oyuncunun bu sezondaki performansları şöyle oldu:

Futbolcu Maç Dakika Gol
-----------------------------------
Semih Kaya 31 2790 1
Emre Çolak 30 1940 3

-Semih'in şansı Kayserispor maçında döndü-

Semih Kaya, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki Kayserispor maçında bu sezon ilk kez sahaya çıkmasının ardından, teknik direktör Fatih Terim'in gözüne girdi.

Kayserispor maçı öncesi savunmada hem Gökhan Zan'ın hem de Servet Çetin'in sakat olması nedeniyle teknik direktör Fatih Terim mecburi bir revizyona giderken, A takımda ilk kez şans bulan Semih, bu haftayla birlikte kadronun gediklisi oldu.

Semih Kaya'nın Galatasaray'daki performansı, kulübün oyuncuya uzun süreli yeni bir sözleşme önermesine de neden oldu. Mevcut sözleşmesi bu sezon sonu bitecek Samih Kaya, sarı-kırmızılı ekiple 5 yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı ve takımın gelecek hedeflerinde önemli bir yeri olduğunu ispatladı.

Semih Kaya, bu sezon kendini ispatlayarak kariyeri adına önemli bir atım atarken, takımın milli stoperleri Gökhan Zan ile Servet Çetin'i de adeta kulübeye mahkum etti.

-Fenerbahçe derbisinde parladı-

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Türk Telekom Arena'da yapılan Fenerbahçe derbisinde sürpriz bir şekilde ilk 11'de yer alan Emre Çolak, bu maçta sergilediği başarılı performansın ardından Fatih Terim'in ilk 11'de tercihi olmaya başladı.

Fenerbahçe derbisine kadar ligin ilk 13 haftasında yedekler arasında başladığı 4 karşılaşmada oynama fırsatı bulabilen Emre, sadece 49 dakika sahada kalırken, Fenerbahçe derbisiyle kariyerinde önemli bir çıkışa imza attı.

Yıldızı parlayan genç isimin sözleşmesi de 2016 yılına kadar uzatıldı.