Gönderen Konu: GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - GALATASARAY: 3  (Okunma sayısı 535 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - GALATASARAY: 3
« : 13 Aralık 2008, 00:25:28 »
ŞEYTAN ÜÇGENİ
Galatasarayımız, Gençlerbirliği'ni yıldız oyuncularımız Arda, Lincoln ve Baros'un golleriyle devirdi.
G.Birliği 1-3 G.SARAY

Sıra şimdi Beşiktaş'ta. Ankara'da 2'de 2 yaptıktan sonra gözümüze Kartal'ı kestirdik. Turkcell Süper Lig'de 15. haftanın açılış maçında Galatasarayımız deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti. Galatasarayımıza galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Lincoln, 38. dakikada Baros ve 42. dakikada Arda kaydetti. Gençlerbirliği'nin tek golü ise 25. dakikada Burhan'dan geldi. Takımımız bu sonuçla puanını 30'a yükseltirken, rakibimiz 14 puanda kaldı.

Güzel bir futbol ziyafeti verdiğimiz maçta da yine rahat bir galibiyete imza attık. Şimdi önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Beşiktaş derbisine kilitlendik. Sıra sende Beşiktaş!

MEHMET GÜVEN VE NONDA 11'DE
Teknik direktörümüz Michael Skibbe, Gençlerbirliği karşısında yine farklı bir kadro sahaya çıkarmak zorunda kaldı. Sakat ve cezalı oyuncularımızın çokluğundan dolayı Barış sağ bekte, Mehmet Güven orta alanda görev yaptı. Savunmada Barış, Servet, Meira, Hakan Balta; orta alanda Mehmet Topal, Mehmet Güven, Arda ve Lincoln yer aldı. Baros ve Nonda ise takımımızın forvet hattını oluşturdu.

Rakibimiz Gençlerbirliği ise Recep, Traore, Mehmet Nas, Kahe, Engin, Djite, Burhan, Addo, Hakan, Kerem ve Ergün 11'i ile sahaya çıktı.

BAROS FANTEZİYE KAÇTI!
Galatasarayımızın Çek yıldızı Milan Baros, Gençlerbirliği karşısında maça en iyi başlayan oyuncularımız arasındaydı. Henüz 6. dakikada savunma arkasına sarkan Milan Baros, ceza alanı sağına doğru hareketlendi ama biraz ağır kaldı ve şutu savunmaya çarptı. Baros, bu kez 12. dakikada Lincoln'ün arapasına hareketlendi ve ceza sahasına girdi. Kaleci Recep'in yanından sıyrıldığı anda kendisini yere bıraktı. Devam etse topu boş kaleye gönderecekti ama kolay olanı seçti ve takımımız bir golden oldu.

MEIRA'DAN BASİT HATA...
İstediğimiz futbolu sahaya yansıtmışken, bir anda Meira'nın basit hatası sonucu golü kalemizde gördük. 25. dakikada Hakan Aslantaş'ın ceza alanına ortasını Meira uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Burhan, De Sanctis ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda plasesini yaptı ve topu filelerimize
gönderdi: 1-0

LİNCOLN PERDEYİ AÇTI
Golü kalemizde gördükten sonra da atak futbolumuz devam etti. 3 dakika sonra Milan Baros'un arapasıyla ceza sahasına giren yıldız oyuncumuz Lincoln, plase bir vuruşla kaleci Recep'i avladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1

BAROS BU KEZ AFFETMEDİ!
Maçın ilk 15 dakikalık süre zarfında 2-3 kez net gol pozisyonuna giren ama değerlendiremeyen Milan Baros, bu kez çerçeveyi gördü ve takımımızı öne geçirdi. Lincoln 38. dakikada sağ çarprazdan ceza alanına sokuldu. Altıpasın gerisine doğru çıkardığı yerden pasına, Baros çok sert vurdu ve golünü attı. İyi oyunumuz sonuç verdiği zaman daha keyifli oluyor: 1-2

ARDA RAHATLATTI
Maçın 42. dakikasında ceza alanı dışında topla buluşan Nonda, boş pozisyondaki Arda'ya arapasını attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız futbolcumuz şık bir vuruşla Galatasarayımızı 3-1 öne geçirdi. Futbolun bütün güzelliklerini sahaya yansıtmaya devam ediyoruz. Taraflı tarafsız herkese mükemmel bir futbol ziyafeti izletiyoruz: 1-3

LİNCOLN DİREĞE NİŞANLADI
İkinci yarıda daha dengeli bir oyun sergilemeye başladık. Skorun verdiği rahatlık oyuncularımıza da yansıdı. 55. dakikada Arda ceza alanı sol dış bölgesinde yerde kaldı. Lincoln'un kullandığı serbest vuruş yerden ve kavisli bir şekilde doğrudan kaleye gitti. Şans bu kez kaptanımızın yanında değildi ve top direkte patladı.

ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ GEÇMEDİ Mİ?
Direkten dönen top yine bizdeydi ve bu kez sağ kanattan atağımız devam etti. Servet'in rakibine çarptırdığı top kornere çıktı. Lincoln'ün ön direğe kullandığı köşe atışına Barış iyi yükseldi ve kafa ile vuruşunu yaptı. Direk dibine giden topu Recep çizgi üzerinde çevirdi. Herkesin gözü yan hakemdeydi. Yan hakem topun çizgiyi geçmediği yönünde karar belirtti ve tartışmalı pozisyondan da bir sonuç çıkartamadık.

MEİRA VE SERVET YIRTTI
Galatasarayımızda Portekizli futbolcumuz Meira ile Servet Çetin, kart cezası sınırında bulunuyordu. Bu 2 futbolcumuz sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecekti ama futbolcularımız Ankara deplasmanında kart görmedi ve cezadan kurtuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Engin'in ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci De Sanctis, topu iki hamlede kontrol etti.
12. dakikada Mehmet Güven'in ara pasıyla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşıya kalan Milan Baros, kaleciden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular pozisyonda penaltı beklerken, maçın hakemi devam kararı verdi.
14. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Milan Baros, müsait pozisyondaki Nonda'ya pasını vermek istedi. Defans son anda araya girerek, topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.
16. dakikada Engin'in derinlemesine pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burhan'ın yatarak vuruşunda top üstten auta çıktı.
25. dakikada Hakan Aslantaş'ın ceza sahasına ortasında defansta Meira'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top Burhan'ın önünde kaldı. Burhan, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
28. dakikada Milan Baros'un pasıyla ceza sahasına giren Lincoln, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 1-1
33. dakikada Kerem'in ceza sahası dışından yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
38. dakikada Mehmet Topal'ın defansın arkasına attığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Lincoln'ün içeriye yerden ortasında Milan Baros'un gelişine sert vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-2
42. dakikada Nonda'nın pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Arda, yerden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-3

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
55. dakikada Lincoln'un sol taraftan kullandığı serbest vuruşta top yan direğe çarparak, oyun alanına döndü.
56. dakikada Lincoln'un sağdan kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Barış'ın kafa şutunda kaleci Recep son anda topu gol çizgisinden çelmeyi başardı.
72. dakikada Engin'in ceza alanına ortasında, defanstan seken topu ceza alanı dışında önünde bulan Mehmet Nas'ın sol çaprazdan sert şutunda top üstten dışarı çıktı.
75. dakikada savunmadan seken topla ceza yayı üzerinde buluşan Mehmet Nas'ın plase vuruşunda kaleci De Sanctis son andan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
80. dakikada Mehmet Nas'ın sağ taraftan ortasında arka direkteki Kemal'in kafa vuruşunda kaleci De Sanctis'ten seken topu defansa uzaklaştırdı.
87. dakikada Burhan'ın kendi çabasıyla getirdiği topu plase bir vuruşla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - GALATASARAY: 3

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Ok, Cem Satman
Gençlerbirliği: Recep, Hakan, Traore, Addo, Ergün, Burhan, Mehmet Nas, Kerem  (Dk. 63 Koray), Engin  (Dk. 74 Kemal), Djite  (Dk. 46 Troisi), Kahe
Galatasaray: De Sanctis, Meira, Servet, Hakan, Barış, Mehmet Güven  (Dk. 82 Volkan), Mehmet Topal, Arda, Lincoln, Baros  (Dk. 87 Yaser), Nonda  (Dk. 76 Aydın)
Goller: Dk. 26 Burhan (Gençlerbirliği), Dk. 27 Lincoln, Dk. 39 Baros, Dk. 42 Arda (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 29 Hakan, Dk. 41 Burhan, Dk. 45 Traore (Gençlerbirliği), Dk. 76 Baros (Galatasaray)

Kaynak: Webaslan.com

Çevrimdışı ***ALfoNSo***

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 23.777
  • Puan 6935
  • Cinsiyet: Bay
  • Dü$medeN BuLuTLaRDa Ko$mAm GeREk...
    • Profili Görüntüle
GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - GALATASARAY: 3
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2008, 01:39:33 »
gs için kolay bir maç oldu.Lincoln ve Baros sahneye çıktı.Arda yine etkisizdi.Önemli olan derbi