Gönderen Konu: Milan Baros yeniden sahnede !  (Okunma sayısı 394 defa)

Çevrimdışı DiNoZoP

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 55
  • Puan 0
  • Cinsiyet: Bay
  • South Park..!!
    • MSN Messenger - cagdasalbayrak@besiktas.ws
    • Profili Görüntüle
    • albayrakFORUM
    • E-Posta
Milan Baros yeniden sahnede !
« : 24 Aralık 2008, 00:02:40 »
Herkesin 'bitik' dediği Çek yıldız, Galatasaray'da eski günlerine geri döndü.
23 Aralık 2008 Salı 18:12

Spor3.com / Mahmut Kecin

Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros, adeta küllerinden doğdu. Sezon başında endişeyle transfer adilen yıldız oyuncu ilk devre itibariyle tüm endişeleri boşa çıkardı ve kariyerinin en parlak dönemini geçirdi.

Profesyonel futbolculuk yaşamında bir sezonda en fazla 16 gol atabilen Baros, Galatasaray formasıyla sadece Süper Lig'de ve ilk devrede 14 gol kaydederken Avrupa'da da 4 golle takımına büyük katkı sağladı.

Yıldızının parladığı Liverpool'da 4 sezon oynayan Baros, ikinci senesinde (2002-2003) toplamda 16 gol kaydederken sonraki sezon 13 gol buldu. 2004-2005 sezonunda ise 14 golü bulunan Baros daha sonra Aston Villa'ya transfer olurken bu takımda ilk sezonunda 10 gol kaydetti. İkinci senesi ise tam bir fiyasko oldu. 20 kez sahaya çıkan Çek golcü sadece 3 gol kaydedebildi. Milan Baros, Aston Villa'dan geldiği Olympic Lyon'da da pek parlak bir görüntü çizemedi. İşte tüm bu tabloya rağmen Galatasaray'a adım atan Baros, bir dönem Jardel ile yakalanan hücum hattındaki başarıyı tekrar yaşattı.

Liverpool'dan 8.8 miyon Euro'uya Aston Villa'ya transfer olan Baros, Lyon'a bedelsiz olarak geçerken Galatasaray'a 5.5 milyon Euro'ya transfer oldu. 27 yaşındaki golcünün Avrupa piyasasındaki değeri de giderek artıyor.

AVRUPA'DAKİ RAKİPLERİNİ DE GERİDE BIRAKTI

Süper Lig'de fırtına gibi esen Baros, Avrupa'da da bir çok rakibini geride bıraktı. Avrupa liglerinde en çok gol atan oyuncu 18 golle Hoffenhaim'ın Boşnak golcüsü Vedad Ibisevic olurken 15'er golle Samuel Eto'o, ve AZ Alkmaar'ın golcüsü Mounir El Hamdaoui, Ibisevic'i takip eden isimler oldu. Chelsea'nin Fransız golcüsü Anelka ve Milan Baros 14 golle bu isimlerin ardından geliyor.

Avrupa liglerinde gol krallığındaki son durum şöyle:

Premier Lig: Chelsea'nin yıldızı Anelka, 14 golle Scolari'nin gözbebeği olmuş durumda.

Arsenal'den Van Persie, Manchester City'den Robinho ve Manchester United'tan Cristiano Ronaldo'nun ise 8'er golü bulunuyor.

La Liga: İspanya'da gol krallığı yarışında 15 golle Barcelona'nın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o var.

Eto'o'yu 12 golle Valencia'nın yıldızı David Villa izlerken Real Madrid'in Arjantinlisi Gonzalo Higuain'in 11 golü var.

Serie A: Fiorentina'nın tecrübeli golcüsü Alberto Gilardino 12 golle İtalya'da şimdiye kadar en çok gol atan oyuncu.

Gilardinho'nun hemen ardından ise 10'ar golle Zlatan Ibrahimovic ve Amuri geliyor.

Bundesliga: Mucizevi bir şekilde sürekli yükselen Hoffenhaim, Bundesliga'nın en çok gol atan oyuncusunu da elinde bulunduruyor.

Boşnak golcü Vedad Ibisevic 18 golle zirvede yer alıyor. Claudio Pizarro'nun 10 golü bulunurken Luca Toni'nin 8 golü var.

 

Ligue 1: Fransa'da gol krallığı yarışını zirvesinde ise Cavenaghi ve Hoarau bulunuyor.

Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Bordeaux'un golcüsü 11 kez ağları sarsarken Paris St. German'ın golcüsü Guillaume Hoarau aynı gol sayısıyla zirveye ortak oldu. Lyon'dan Karim Benzema'nın ise 10 golü var.

Eredivisie: Hollanda'da gol krallığı yarışında AZ Alkmaar'ın Faslı golcüsü Mounir El Hamdaoui açık ara önde gidiyor. 16 haftada 15 gol atan genç golcünün en yakın rakibi ise 10 golle Ajax'tan Luis Suárez.

 

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Galatasaray, özellikle Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde alınan yabancı oyuncuların çokluğu nedeniyle sık sık eleştiri alırken bu futbolcuların arasında oldukça önemli isimler de yer aldı. Kimiler Baros örneğindeki gibi Galatasaray'da yeniden doğdu. Kimileri ise 'yıldız' olarak geldiği takımda 'sıradan' bir futbolcu olarak ayrıldı.

Franck Ribery: Galatasaray`a Fransa`nin Metz Kulübün`den transfer olduktan sonra oynadigi futbolla taraftarin sevgilisi oldu. Sözlesmesinde yer alan bir bosluktan faydalanarak Galatasaray`dan ayrilan Ribery, ülkesinin Olympic Marsilya Kulübü`ne transfer oldu. Futbolunu her geçen maç geliştiren Ribery, şu an Bayern Münih ve Fransa Milli takımı'nın vazgeçilmez ismi.

Claudio Taffarel: Inter'den G.Saray'a gelen ve dünyanın en büyük kalecileri arasında gösterilen Taffarel'in Brezilya Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu bulunuyor. UEFA şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğunda takıma önemli katkılarda bulunan Taffarel G.Saray'ın ardından başarısız geçen Parma deneyiminin ardında futbolu bıraktı.

George Hagi: G.Saray tarhinin tartışmasız en başarılı yabancısı. O'nun durumu Baros'un sezon başında oluşan eleştiri ortamında farklı değildi. Barcelona'dan geldiğinde herkes ona 'bitti' gözüyle bakıyordu. Ancak O G.Saray formasıyla unutulmayacak başarılara imza attı.

Abel Xavier: Liverpool`dan gelen Portekizli oyuncu, sari-kirmizi kulüpten ayrildiktan sonra Middlesborough'da dopingli madde ile yakalanarak 18 ay futbol oynamama cezasi aldi.Cezası 1 yıla indirilen Xavier, Beckham'ın takımı L.A. Galaxy'de forma giyior.

Gheorge Popescu: Barcelona'da takımın kaptanlığını üstlenen Popescu, Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğunu yaşadıktan sonra 1997'de Galatasaray'a transfer oldu. Popescu 2001-02 sezonunda Lecce'ye transfer olana kadar sarı-kırmızılı forma ile 3 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye, 1 UEFA Kupası ve 1 de Süper Kupa kazandı.

 

 

Mohammed Sarr: Fatih Terim`in AC Milan`dan talebesi olan ve Galatasaray`a kiralik olarak gelen Sarr, ilk haftalarda ortaya koydugu performansi daha sonra gösteremeyince takimdan ayrıldı.

 

Frank De Boer: Galatasaray`a büyük umutlarla Barcelona`dan transfer olan Frank De Boer, Türkiye`de basarili olamadi. Frank De Boer, futbol yasantisini Katar`in Al-Rayyan takiminda noktaladi.

 

Mario Jardel: Taraftarların ona verdiği isimle 'Süper Mario Jardel'. Porto formasıyla 125 maçta 150 gol atan Berzilyalı golcü dev takımların listesinde olmasına rağmen G.Saray'a gelerek büyük yankı uyandırmıştı. .Türkiye'de oldukça başarılı bir dönem geçiren Jardel 2001 yılında Portekiz'e geri dönerek Sporting Lisbon ile şampıyonluğu ve lig kupa sahipliğini elde etti.

Felipe Jorge Loureiro: Hagi'den sonra doğan 10 numara boşluğunu doldurmak için alınan Felipe, bir sezon oynadığı G.Saray'dan ayrıldıktan sonra ülkesinde Flamengo takımına döndü. Felipe, Brezilya Milli Takım ile Güney Amerika Kupasi Sampiyonlugu sevinci yaşadı. Şu anda Katar'da forma giyiyor.

Ahmed Barusso: Roma'da kiralık olarak gelen Ganalı yıldız, ülkesinin milli takımında da forma giyiyor. G.Saray'daki performansı beğenilmeyince opsiyon kullanılmadı ve Roma'ya geri döndü. Şu sıralar Serie A ekiplerinden Siena forması giyiyor.

Flavio Conceiçao: İspanyol devi Real Madrid'den alınan Brezilyalı oyuncu, G.Saray formasını 1 sezon giyebildi. Sarı-kırmızılı camiada kendisinden beklentileri karşılayamayan Conceiçao, daha sonra Panathinaikos'a gitti.