Gönderen Konu: "Sorumlu Rijkaard değil"  (Okunma sayısı 356 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
"Sorumlu Rijkaard değil"
« : 08 Nisan 2010, 23:50:25 »
"Sorumlu Rijkaard değil"

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, Radyospor’da Aydın Cingöz ile Haber Aktif programına katılarak gündeme yaratacak açıklamalar yaptı.
Rijkaard’ın işine karışıldığını iddia eden süren, “Sahaya çıkan, takıma yönetim müdahale ediyor.” dedi.

"GALATASARAY TAKIM OLAMADI"

“Doğru transferler yapılmadı” diyen Süren, takım olmanın önemine değindi. Süren: “Galatasaray çok önemli transferler yaptı ancak takım olamadı. Dorğu yerlere doğru transferler yapılmadı. İsim bazında çok önemli futbolcular aldık ancak takım ruhu oluşmadı. Takım birliği önemli herkesin görevini yerine getirmesi gerekiyor” dedi.

"YÖNETİMİN TALİMATIYLA KAMP YAPILIYOR"

Rijkaard’ın işine karışıldığını söyleyen Süren, sözlerine şöyle devam etti: “Genç jenerasyonunun en önemli isimlerinden Rijkaard’ı takımın başına getiriyorsunuz ancak benim şüphen işine karışıldığı yönünde. Gereken rahatlık verilmezsse, Rijkaard’ın isteklerine göre transfer yapılmazssa, Rijkaard’ın sahaya çıkardığı kadroya karışılırsa sorun çıkar. Rijkaard’ın işine karışıldığı yönünde aldığım duyumlar var ve ortaya koyan futbolda duyumlarımı doğruluyor. Yönetimin talimatıyla kamp yapılıyor ya da yönetimin talimatıyla sahaya Rijkaard’ın kurgusunun dışında bir takım çıkıyor. Bunlar sevimsiz durumlar.”

"SORUMLU RIJKAARD DEĞİL"

Kötü gidişatın sorumlusu olarak Rijkaard’ın gösterilemeyeceğini söyleyen Süren, “Bugün sonuçların suçlusu olarak Rijkaard’ı gösterirsek hata yapmış oluruz. Hatayı dış etkenlerden ziyade Galatasaray kendinde aramalı. Yönetimin biz nerede hata yaptık demesi gerekir. Galatasaray’ın en büyük yanlışı transferde strateji hatası yapması. Yöneticinin görevi en iyi çalışma ortamını sağlaması. Başarıyı futbolcu kazanır. Kimse kazanılan başarıyı üstüne almamalı. Yönetici futbolcunun zaferini benimserse, başarı benim derse olmaz” diye konuştu.

"İYİ OLURSA ÜÇÜNCÜ OLUR"

Galatasaray’ın futbol adına karanlık bir tablo çizdiğini söyleyen Süren, taransfer komitesini populist olmakla suçlayarak: “Galatasaray’da maalesef aydınlık bir tablo yok. Geçen yıl beşinci olduk. Bu sene de iyi giderse Galatasaray üçüncü olur. Geçen seneye nazaran iki sıra yükselmiş olacak ancak bu Galatasaray için başarı değil. Rijkaard ve tüm teknik adamlar önemlidir. Yöneticinin amacı teknik adamın istekleri ve futbol mantığı doğurtusunda çalışmaktır. Yönetici kendi futbol anlayışına göre ve kısa vadeli popüleritesi için transfer yaparsa felaket ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.

"RİJKAARD’IN AKLI BURDA DEĞİL"

Galatasaray teknik direktörü Rijkaard’ın sorunları olduğunu söyleyen Süren, “Rijkaard ile konuşmak gerekir. Rijkaard’ın sıkıntıları var. Bu sıkıntılardan biri de ailesi ile ilgili. Aldığım bilgiye göre Rijkaard ailesini getirememiş. Bu da Rijkaard’ın motivasyonunu etkiliyor. Büyük bir takımın başına yüksek ücretlerle geçiyorsanız bu sorunları çözeceksiniz. Ya ailesini buraya getireceksiniz ya da ailesi Rijkaard’ı unutacak. Bu yönetimin görevidir. Yönetimin bu sorunu çözmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

"ARDA’YA ÇOK YÜK VERDİLER"

Galatasaray’da temel hatalardan birininde Arda’ya verilen yük olduğunu söyleyen Faruk Süren, yönetime eleştirilerine devam etti: “Arda çok önemli bir futbolcu ancak Arda’nın üstünde çok yük var. Arda’ya 10 numara ve kaptanlık verildi. Galatasaray’ın tarihsel yapısında bu iki unsan çok önemli. Kaptanlığı Arda’ya vererek takım içinde buruklukta yarattılar.

KIRAN: ADNAN SEZGİN İSTİFA ETMELİ

Bu arada Galatasaray eski 2. başkanı Turgay Kıran’da Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Galatasaray’da artık radikal önemler alma vakti geldi. Başta Jo olmak üzere bir çok futbolcu gönderilmeli. Galatasaray’da futbolun başında Adnan Sezgin var ve başarısız oldu. Adnan Sezgin’in istifa etmesi gerekiyor” dedi.