Gönderen Konu: Taraftarlarımızın gönderdiği fotoğraflardan oluşan “Bayraklar Fora” bölümümüz, b  (Okunma sayısı 304 defa)

Çevrimdışı N0RM

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.136
  • Puan 310
  • Cinsiyet: Bay
  • Narq0z
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
17. Şampiyonluğumuz, Kalamış'taki tesislerimizde yüzlerce Galatasaraylının katıldığı ve büyük bir coşkunun yaşandığı geceyle bir kez daha kutlandı.

Kalamış'taki şampiyonluk gecesine, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu üyeleri, eski Başkanlarımızdan Mehmet Cansun ve Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin yanısıra kalabalık bir taraftar topluluğu katıldı.

"Tarihi Galatasaray yazar, kutlamayı da Kalamış'ta yapar" sloganıyla başlayan gecede Su Sporları'ndan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Nejat Uygur, su sporlarında bu yıl kazanılan başarıların sahibi olan yüzme, sutopu, yelken ve kürek takımlarının sporcularına plaketlerini sundu.
Nejat Uygur, daha sonra davetlilere Galatasaray Kalamış Tesisleri'nde yapımına Ekim ayında başlanması planlanan değişikliklere ilişkin bir multivzyon gösterisini sundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Adnan Polat, ilk olarak Kalamış tesislerinde gerek Şampiyonluk kutlamasının ve gerekse de yakında başlanacak tesis yenileme çalışmalarının sponsorluğunu üstlenen UPS'in Türkiye'de bulunan Dünya Başkanı Daniel J. Brutto'yu sahneye davet etti ve kendisine Galatasaray forması armağan etti. UPS Başkanı Brutto davetlilere yaptığı konuşmada Galatasaray'a destek olmaktan büyük gurur duyduklarını ve başartılarını sürekli olarak takip ettiklerini belirterek "UPS sadece şampiyonlarla işbirliği yapar" dedi. UPS Türkiye Genel Müdürü Haluk Ündeğer de yaptığı konuşmadan firma olarak eğitim ve spora büyük önem verdiklerini belirterek, Galatasaray'a sponsor olarak bu iki hedefi birden gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yoğun tezahüratlar altında konuşması sık sık kesilen Başkan Adnan Polat, Galatasaray'ın bundan sonraki şampiyonluklarını geleneksel olarak Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, Galatasaray Adası'nda, Kalamış tesislerinde, Galatasaray Lisesi'nde, Galatasaray Üniversitesi'nde ve belirlenecek bir yerde büyük bir baloyla kutlayacaklarını anlatan Polat, "Bu şampiyonluk bizim için çok anlamlı ve doya doya kutlamalıyız. Bu bizim hakkımız" dedi.

Galatasaray'ın, birlik olduğu zamanlarda, her zaman zorlukları aştığını ifade eden Polat, "Biz ne zaman tek vücut olduysak, önümüzde kimse duramadı. Hep tek vücut olalım. Biz Galatasaray'ın menfaatleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Bize 1-2 hafta daha izin verin. Yaptığımız organizasyonları göreceksiniz" diye konuştu.

Adnan Polat, konuşmasının 20.45 sloganlarıyla kesilmesi üzerine 2 anektod anlalatacağını belirterek "Buraya gelirken Bebek'ten tekneye bindik, buraya ulaştığımızda saat tam 20.45'ti. İlginç bir tesadüftü. Bundan birkaç ay önce başkanımız Özhan Canaydın, kulüpte tansiyonunu ölçtürüyordu. Benden de ölçtürmemi istedi ve sonuç 14'e 8.1 çıktı. Bu rakamları da yan yana koyduğumuzda Galatasaray Lisesi'nin kuruluş yılı oluyor. Bazen oturup düşünüyorum, bundan önceki hayatıma 1481'de mi geldim diye" diye espri yaptı.
Adnan Polat konuşmasının sonunda geceye katılan Hakan Şükür'ü sahneye davet ederken "Ben 1992 yılında bir oyuncu transfer ettim. Bazıları 'Galatasaray'da oynayamaz' dedi, ama o, bana göre Galatasaray'ın ve Türk futbol tarihinin en önemli ismi oldu. Alkışlarımız Hakan Şükür için" dedi. Daha sonra geceye gelen Hakan Şükür, Makedonya'dan yeni geldiğini ve bu nedenle geciktiğini belirtirken, kendisine yönelik güzel sözleri için Başkan Polat'a teşekkür etti.

Gece sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, teknik direktör konusunda ince eleyip, sık dokuduklarını söyledi.
Yeni teknik direktörü 1-2 hafta içinde kesinleştirmeyi umduklarını ifade eden Şardan, futbolcu transferini de belirlenecek yeni hocaya göre yapmak istediklerini kaydetti.
Bir gazetecinin, "Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel burada yok. Acaba bu işi bitiriyor olabilirler mi?" sorusuna Şardan, "Olabilirler. Biz, gece gündüz Galatasaray için çalışıyoruz. Belki burada şampiyonluğu kutluyoruz, ama biz şampiyonluk havasından çoktan çıktık. Yönetim olarak da sürekli toplantı halindeyiz. 1-2 hafta içinde teknik direktör konusunu bitirmek istiyoruz" yanıtını verdi. Hakan Şükür'ün geleceğinin, önümüzdeki hafta başında kesinleşmesini beklediklerini kaydeden Şardan, kesin kararın alınması halinde bunu bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Şardan, Kalamış Tesisleri'ndeki şampiyonluk kutlamasının, Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirmesi konusunda da "Fenerbahçe ile Galatasaray'ın buradaki tesisleri yeni kurulmadı. 17 kez biz, 17 kez de onlar şampiyonluk kutladı. Yaratılan gerginliği anlayamıyorum" dedi.

Hafta boyunca yapılan provaktif yayınlar nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alındı. Bazı rakip takım taraftarlarının tesislerin uzağından tekneyle geçerken denizde kurulan platformdan başlayan müthiş havai fişek gösterisine eşlik eden son günlerin moda marşı "Çıldırın Çıldırın", Kalamış'ı tıka basa dolduran davetlilerin en coşkulu anlarını oluşturdu.