Gönderen Konu: 'Avrupa'nın en başarılı ülkesi'  (Okunma sayısı 833 defa)

Çevrimdışı izmirli2

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 19.746
  • Puan 2548
  • karakartal
    • Profili Görüntüle
'Avrupa'nın en başarılı ülkesi'
« : 01 Eylül 2007, 21:54:05 »
Beşiktaş, 6.5 ile en fazla puan kazandıran takım oldu. Kartal’ı F.Bahçe 5 , G.Saray 2, Erciyes de 1.5 puanla takip etti. Türkiye, klasmanda 15.’likten 12.’liğe çıktı.

Avrupa Kupaları’nda dörtte dört yapan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Kayseri Erciyesspor’un performansı 70 milyonu sevindirdi. Aynı zamanda da UEFA klasmanında Türkiye’yi zirveye taşıdı. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası ön eleme turlarında takımların elde ettiği sonuçlara göre oluşan UEFA sıralamasında, 4 takımıyla 8 galibiyet, 2 beraberlik alan Türkiye, “Avrupa’nın en başarılı ülkesi” oldu. Ülkemize, şu ana kadar en büyük puanı Beşiktaş getirdi. Siyah-Beyazlılar, oynadıkları 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alırken, Şampiyonlar Ligi giriş bonusu ile birlikte Türkiye’ye toplam 6,5 puan kazandırdı. Fenerbahçe’nin Anderlecht karşısında aldığı iki galibiyet de Türkiye’nin hanesine 5 puan olarak yansıdı.

NORVEÇ İKİNCİ

UEFA Kupası’nda yer alan Galatasaray, Kopnivnica Belupo önünde aldığı 2 galibiyetle 2, Erciyesspor da Maccabi Tel Aviv karşısındaki bir galibiyet, bir beraberlikle 1.5 puan topladı. 2005-2006 sezonunu Avrupa’da 4.000 averaj puanıyla kapatan Türkiye, 2007-2008’de henüz ön elemeler sonucunda 3.750 puana ulaştı. Türkiye’nin ilk sırada yer aldığı 2007-2008 UEFA Klasmanı’nda, 5 takımıyla 3.200 puan toplayan Norveç ikinci, 4 takımıyla 3.125 puana ulaşan Ukrayna üçüncü sırada yer aldı. Sezona 15. sırada giren Türkiye, 4 takımından gelen puanlarla 12. sıraya tırmanmış oldu.

İLK HEDEF 9.’LUK

Ancak Türkiye’nin, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’nda takım sayımızın artması için, takımlarımıza büyük görev düşüyor. Öncelikle hedef, 9.’luk olacak. UEFA Klasmanı’nda 9. sıraya yükselmemiz durumunda, Süper Lig Şampiyonu, ön eleme oynamadan Devler Ligi’ne katılma hakkını elde edecek. Lig ikincisi, tek ön eleme oynayacak. Fortis Türkiye Kupası galibi ön eleme oynamadan UEFA Kupası’nda boy gösterecek. Ancak Yunanistan’ın yer aldığı 8. sıra, çok daha büyük avantajlar sağlıyor. UEFA Klasmanı’nda 8. sırada yer alan takım, birisi direkt olmak üzere Şampiyonlar Ligi’ne iki, UEFA Kupası’na da ön eleme oynamadan 4 takımla katılıyor.
Bizler futbolun deil BEŞİKTAŞI n arkasındayız  bırakın futbolu misket oynasa bile BEŞİKTAŞ taraftarıyız  

Küfüre karşıyız çünkü BEŞİKTAŞ lıyız.Futbol barıştır.Futbol kardeşiliktir.Herşeyin üstüne çekelim bir kemer ama son bir kez YAR..MI YE fener