Gönderen Konu: FIFA'DAN UMUT IŞIĞI DOĞDU !..  (Okunma sayısı 842 defa)

Çevrimdışı oguzhanali

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 854
  • Puan -2
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
FIFA'DAN UMUT IŞIĞI DOĞDU !..
« : 01 Haziran 2006, 14:35:33 »
İsviçre maçında yaşanan olay yüzünden ceza yağdırılan Türkiye'nin, FIFA'ya yaptığı başvuruya olumlu yanıt geldi !.. FIFA'dan gelen olumlu yanıt nedeniyle CAS'a yapılan başvuru da askıya alınıyor.. İşte gelişmeler !..

Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olaylar nedeniyle FIFA Tahkim Kurulu'nun, Türkiye'ye verdiği ağır ceza için TFF'nin FIFA'ya yaptığı ''Yeniden değerlendirme'' başvurusu kabul edildi.. Başvurunun kabul edilmesinin ardından CAS'a yapılan başvuru askıya alınıyor..

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

16 Kasım 2005 tarihinde oynanan Türkiye-İsviçre Dünya Kupası Elemeleri play-off maçı ve sonrası yaşanan olayların disiplin hukuku yönünden neticeleri, kamuoyuna etraflı olarak yansımıştır.

Yaşanan olayların disiplin cezasından daha önemli olan sebep ve neticeleri ise gereği gibi irdelenmemiştir.

Anılan maçın öncesinde ve sonrasında meydana gelen olaylar hem dünya futboluna hem de ülkemize ağır zarar vermiştir. Oyunun ruhuna ve futbolun değerlerine verilen zarar, dünya futbol ailesine özür borcumuzu da beraberinde getirmiştir.

Hissedilen derin pişmanlık ve dilenen özür, ancak bu hisleri samimi olarak taşımak ve gelecekte benzer olaylara imkan vermemek için gerekli tüm adımları atmakla gerçek anlamını bulabilir.

Hiç şüphesiz ki Türkiye, futbolun etik değerleri, saygınlığı, felsefesi ile bağdaşmayan olayların meydana gelmiş olmasından, verilen disiplin cezasından bağımsız olarak büyük pişmanlık ve üzüntü duymaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu bu çerçevede futbol dünyasından özür dilemekte ve benzer olayların tekrar meydana gelmeyeceğini taahhüt etmektedir.

Futbol ailesinin uyumlu bir ferdi olarak, ailenin ve oyunun değerlerine duyduğumuz saygı gereği, disiplin cezasına ilişkin konuyu aile içinde çözmeye özel önem verdik.

Bu amaçla, FIFA Tahkim Kurulu’na, verilen kararın yeniden değerlendirilmesi talebinde bulunduk. Bu esnada yasal süre kayıtları gereği CAS’a başvurduk.

FIFA Tahkim Kurulu, yeniden değerlendirme talebimizi görüşmeyi kabul ettiğini Federasyonumuza bildirdi. Bu gelişmenin ardından derhal CAS’a müracaat ettik ve FIFA Tahkim Kurulu’ndaki değerlendirmenin bitmesine dek, CAS işlemlerinin askıya alınmasını istedik.

16 Kasım’da yaşanan olaylardan en az muhatapları kadar üzüntü duyan Türkiye Futbol Federasyonu, bu gelişmenin ardından sorunun futbol ailesi içerisinde çözüleceğine olan inancını güçlendirerek korumaktadır.

FIFA Tahkim Kurulu’nun; asla tasvip etmediğimiz olaylar sebebiyle duyduğumuz üzüntü ve derin pişmanlık, benzer gelişmelerin yaşanmasına bir daha müsaade edilmeyeceği yönündeki taahhüdümüz, futbolun değerlerine saygımız, oyunun ruhu, felsefesi ve etik değerlere bakışımızdaki samimiyetimizi göz önünde tutarak, adil bir karara ulaşacağına güveniyoruz. Sorunun futbol ailesinin kendi iradesi çerçevesinde çözümleneceğine inanıyoruz.


Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ynt: FIFA'DAN UMUT IŞIĞI DOĞDU !..
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2006, 09:41:06 »
EVT ÇOK HAKLISIN KARDEŞ