Gönderen Konu: Hakan’ın rakibi Zico  (Okunma sayısı 596 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Hakan’ın rakibi Zico
« : 16 Ekim 2006, 13:57:32 »
Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele eden Hakan Şükür, önceki günkü Moldova maçı öncesinde hayatının belki de en zor dönemini yaşıyordu. 9 maçlık suskunluğun ardından herkes onu eleştiriyor, artık Milli Takım'ı bırakması gerektiğini söyleyenler çıkıyordu. Fatih Terim ve yakın çevresinin desteğine rağmen Hakan tam bir çöküntü yaşıyordu. Moldova maçı öncesi, ilk olarak Terim öğrencisiyle görüştü ve her koşulda arkasında olduğunu söyledi. Ardından bazı futbolcular toplandı. Odaya Hakan Şükür de davet edildi. Bu toplantıda tüm futbolcular Hakan'a moral vermeye çalıştılar ve onu Formula 1'in şimdiden efsane olmuş pilotu Michael Schumacher'e benzettiler.

Kim Olduğunu Unutma

Takım arkadaşları Hakan Şükür'e "Kim olduğunu sakın unutma. Türk futbolunun en büyüklerinden birisin. Gençler seni örnek alıyor. Bu kadar yılgın görünmeye hakkın yok. Pes etme lüksün yok. Sen Türkiye'nin Schumacher'isin. Onun da yaşı ilerledi ama adam Formula'da zafere doymuyor. Kaybettiği her yarış, bir sonrası için onu hırslandırıyor. Başarıya doymuyor; sen de doymamalısın" dediler.

Goller içine doğmuştu

Futbolcuların kendi aralarında yaptığı toplantıda Hakan Şükür, sadece arkadaşlarını dinlemekle yetindi. Onun suskunluğu endişe vericiydi. Ama toplantı dağılırken Hakan çevresindekilere "İçimde garip duygular var. Gol değil goller atacağım gibi geliyor ama bunu ortalık yerde söylemeye cesaret edemiyorum" deyince herkes rahatladı. Kral, sözünü 4 gol birden atarak tuttu...

2 gol daha atarsa Zico'yu geçecek

Milli formayla attığı gol sayısını Moldova maçında 50'ye çıkaran Hakan Şükür, dünyanın milli takımlarda en golcü 25 futbolcusundan biri oldu. 106 kez A milli olan Hakan, uzun süren suskunluğunu 4 golle bozarken sıralamada da 8 basamak birden yükseldi. Tecrübeli oyuncu bu 8 basamağı çıkarken, İngilizlerin efsane oyuncuları Bobby Charlton, Gary Lineker; Almanlar'ın unutulmayan golcüleri Jürgen Klinsmann, Rudi Völler; şu anda aktif futbola devam eden ama ama milli takımlarını bırakan İranlı Karim Bagheri, Portekizli Pauleta ve 1998 Dünya Kupası gol kralı Hırvat Davor Suker gibi isimleri geride bıraktı. Hakan Şükür 2 gol daha atarsa Brezilya formasıyla 52 gol kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'yu yakalayacak.

Sabah