Gönderen Konu: Hamit: "Ne kaybederiz ki"  (Okunma sayısı 839 defa)

Çevrimdışı schoot9

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.356
  • Puan 4609
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Hamit: "Ne kaybederiz ki"
« : 23 Haziran 2008, 22:08:08 »
 Milli Takımımızın başarılı oyuncularından Hamit Altıntop, herşeyini Almanya'ya borçlu olduğunu, bu nedenle Almanya-Türkiye maçının kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyledi.

Hamit Altıntop, ''Der Spiegel'' dergisinin internet sayfasında yayınlanan röportajında, yarı finale hangi duygularla girdiği biçimindeki bir soru üzerine, ''Bu benim için çok özel bir oyun. Almanya'ya çok şey, aslında herşeyi borçluyum'' diye yanıt verdi.

"14 KİŞİ KALDIK"
Nihat'ın Hırvatistan karşılaşmasının sonlarında sakatlanmasının büyük bir şanssızlık olduğunu, ancak takımdaki eksik oyunculara karşın hiç kimseden çekinmediklerini ifade eden Hamit, ''2 kalecimiz dahil 14 kişi kaldık. Bu çılgınca birşey, ancak gerçek. Yine de korkumuz yok. Neden olsun ki? Kaybedecek birşeyimiz yok'' dedi.

Hamit, Almanya'nın hangi taktikle oynayacağının kendileri için önemli olmadığını, önemli olanın kendi güçlü yanlarını sahada ortaya koyabilmek olduğunu kaydetti.
''Kalbinizde Alman mısınız?'' sorusuna karşılık da Hamit, ''Hayır. Belki de her ikisiyim. Evde küçük bir Türk dünyasında yaşıyoruz. Annemle yalnızca Türkçe konuşuyor ve Türk yemekleri yiyoruz. Gelsenkirchen'den ayrılıp, örneğin Münih'e gidip arkadaşlarımla karşılaştığım zaman Alman dünyasında yaşıyorum'' diye konuştu.

"ÜLKEMİ ÇOK SEVİYORUM"
Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Hamit, ''Ülkemin yanındayım. Formayı giydiğim andan itibaren yurtseverliği ve Türkiye'ye ait olduğumu hissediyorum. İyi yanlarıyla da kötü yanlarıyla da'' dedi.

Karşılaşmanın başından itibaren işi sıkı tutacaklarını ve ilk kez öne geçmelerinin Türkler'i de sevindireceğini ifade eden Hamit, çok coşkulu ve duygusal olduğunu belirttiği teknik direktör Fatih Terim'in de karşılaşmalarda kendileri kadar terlediğini söyledi. Hamit, teknik direktör Terim'in, maçların devre aralarında kimi oyunculara karşı sert çıkmasını da doğru bulduğunu dile getirdi.

"KEŞKE HALİL OLSAYDI"
Terim'in, kardeşi Halil'i kadroya almayışını nasıl karşıladığı biçimindeki bir soruya Hamit, ''Performansının yeterli olmadığını söyledi. Bu başlangıçta bir şok oldu. Forvette eksiklerimizin olduğu ve Halil'in, Almanya Milli Takımını bu kadar iyi tanıdığı bir zamanda bu yazık oldu'' yanıtını verdi. Hamit, Halil'in her zaman çalışkan olduğunu, Terim'in de bunu takdir ettiğini, ancak kerdeşinin, teknik direktör ve takımla arasında bir anlaşmazlığı bulunduğunu belirterek, ''Bu nedenle de performansını yüzde yüz sergileyemedi. Annem her zaman, hayatta işlerin iyi gitmediği zamanların olabileceğini ve hataları önce kendimizde aramamız gerektiğini söylerdi. Halil de şimdi bunu yapıyor. Bu nedenle Terim'e kızgın değiliz'' dedi.

"BİZİM ZAFERİMİZİ KUTLASINLAR"
Taraftarlara da sakin davranmaları çağrısında bulunan Hamit, ''Bizim zaferlerimizi kutlasınlar, rakiplerin yenilgilerini değil. Bunun birbirinden ayırt edilmesi lazım. Kutlamak demek, bir caddeyi 3 saat boyunca kapatmak demek değildir'' diye görüş bildirdi. Türk taraftarlardan Almanya-Türkiye karşılaşmasını, uluslararası arenada kutlanan bir halk bayramı olarak görmelerini isteyen Hamit, ''Bu oyun, sonuçtan bağımsız olarak her zaman tartışılan uyum konusunda bir adım daha atılabilmesi için büyük bir fırsat'' diye konuştu.

Hamit, Türkiye'nin, genç ve deneyimsiz bir takım olmasına karşın sahada saldırgan tutum sergilemeyen bir takım görüntüsü vermesinin de kendisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.



Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Hamit: "Ne kaybederiz ki"
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2008, 00:09:59 »
haber için sağol