Gönderen Konu: Terim: "A Milli Takım iyi yolda"  (Okunma sayısı 693 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Terim: "A Milli Takım iyi yolda"
« : 07 Kasım 2006, 05:12:19 »
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, milli takımın iyi yolda olduğunu belirtti, Anadolu'dan bir şampiyon takımın çıkmasının da milli takım açısından çok sevindirici olacağını söyledi.

Bursa Altınceylan Tesisleri'nde düzenlenen bir düğün töreninde nikah şahitliği yapan Terim, törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, basın mensuplarının "Heyecanladıran bir milli yoğunluk yaşanıyor bu sıralar sizin sayenizde.

Kafanızda kurduğunuz resmin kaçta kaçı tamamlandı şu ana kadar?" sorusuna "Takımdan önce o milli heyecanı yaşatmak, yaratmak çok önemli. Herkesteki o sinerjiyi hep beraber enerjiye dönüştürmek çok önemli. Onu gözlemliyorum, o çok hoşuma gidiyor bir defa. İçimizdeki milli takım duygusu çok başkadır. Bu da yavaş yavaş ortaya geliyor. Muhakkak ki çok eksiğimiz var daha. Ama, iyi yolda olduğumuz da bir gerçek. Aramıza yeni katılan birçok arkadaşımızla beraber büyük bir aile olduk. O aile kavramı içersinde tam bir takım olduk.
O arkadaşlık, o birbirini destekleme, o coşku ve sevgi bizi başarıya götürecektir, daha da iyi olacaktır. Muhakkak ki tamamız diyemeyiz" diye yanıt verdi.

"Turkcell Süper Ligi'ne bakıldığında, sezon başından bu yana hep Vestel Manisa ve Kayserispor'un çıkışı tartışıldı, Anadolu'dan şampiyon takım çıkar mı?" sorusuna ise Terim şu yanıtı verdi: "Ben onu ancak temenni edebilirim, inşallah çıkar. Çünkü liglere baktığımızda Avrupa veya Dünya liglerine baktığımızda şampiyonluk iddiası taşıyan takımların sayısı yükseldikçe heyecan da artmıştır. Heyecan artınca, kalite de buna eklenmiştir. Heyecan ve kalitenin etkisi de direkt olarak milli takımı ilgilendirir ve ona yansır. O da bizim lehimize olur. Anadolu'dan şampiyon çıkması milli takım adına çok sevindirici bir şey olur."

Turkcell Süper Ligi'nin yanı sıra 2. Lig A'da da sık sık teknik direktör değişikliğinin yaşandığının anımsatılması üzerine, bu tablonun daha doğrusu bu anlayışın değişmediğini söyleyen Terim, "Gönül ister ki, kulüplerle olan ilişkileri açısından hocaların istikrarı çok daha fazla olsun. Kulüplerin de tabii böyle bir karar verme gibi tasarrufu var. Bunlara da kimsenin müdahale etmesi söz konusu değil. Ancak, uzun vadeli düşünmek, uzun vadeli yatırım yapmak, en kötü ihtimalle kısa, orta, uzun vade gibi program yapmak plan dahilinde hareket etmek, dünyada daha benimsenen, daha ön plana çıkmış bir düşünce tarzı. Biz malesef şu anda genel manada neticelerin tayin ettiği bir ortam içindeyiz" diye konuştu. Bursaspor'da Raşit Çetiner'in istifasının ardından teknik direktörlüğe Engin İpekoğlu'nun getirildiğinin hatırlatılması üzerine de Terim, şunları söyledi: "Engin milli takımdan benim öğrencimdi. Şu anda da meslektaşım. Engin'in engin bir tecrübesi var futbolcu olarak. Muhakkak ki bunu teknik adamlığına da yansıtacaktır. Takımı tanıması da önemli bir avantajdır. Başarılı olmasını diliyorum, olacağına da inanıyorum."

Terim'in "Yabancı teknik direktörler sürekli eleştiriliyorlar, bununla ilgili sizin yorumunuz nedir?" sorusuna yanıtı ise şöyle oldu: "Ben tenkitlerle, o kritiklerle aşağı yukarı 6 sene karşılaştım. Bu futbolun doğasında var. Ben yabancı-yerli ayırımı yapmadan, muhakkak ki herşeyin söylenmesinden yanayım ama, bu karşı tarafı acıtacak, kıracak cinsten olmamalı. İnsanlar olumlu eleştirilerden birşeyler alırlar. Dediğim gibi, belden aşağı olursa çok hoş olmuyor, şık durmuyor. O yüzden daha yumuşak, ama beğenmediğin şeyleri ifade eden bir tarz herkesin hoşuna giden bir tarz olabilir. Çok amiyane tabirler kullanmadan, Türkçede böyle kelimeler de var, insanlar isteklerini, beğenip veya beğenmediklerini ifade edebilirler