Gönderen Konu: Ulusoy son noktayı koydu  (Okunma sayısı 786 defa)

Çevrimdışı Appiah_4

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.113
  • Puan 58
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - appiah4_17@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Ulusoy son noktayı koydu
« : 16 Ağustos 2006, 13:32:11 »
Haluk Ulusoy, Mehmet Aurelio hakkında çıkan tartışmaların artık son bulması gerektiğini söyledi. Futbol Federasyonu Başkanı, artık Aurelio tartışmalarının kapatılmasını istedi, "Ben onu sonuna kadar destekliyorum. Türk Milli Takımı için kanını son damlasına kadar akıtması gerekli" dedi

Futbol Federasyonu Başkanı haluk Ulusoy, Milli Takımımız'ın oynayacağı özel maç için gittiği Lüksemburg'da, Türk vatandaşı olarak ay-yıldızlı kadroya çağrılan Mehmet Aurelio hakkındaki tartışmalara noktayı koydu.

Ulusoy, Aurelio'ya destek verdiğini belirtip, "Bana göre artık Aurelio konusunun fazla konuşulmasına ve tartışılmasına gerek yok. Benim ülkem, benim devletim, Aurelio'ya eğer Türk vatandaşlığını vermişse, o artık Türkiye'de doğmuş ve Türk vatandaşı olan bir kişiyle aynı haklara sahiptir. O zaman neden Milli Takım'da oynamasın" diye konuştu.

"Formasını ıslatsın"

Bundan sonra Aurelio'ya başarılar dilemekten başka bir yol olmadığını vurgulayan Ulusoy, şöyle devam etti: "Aurelio'nun Türk Milli Takımı için kanını son damlasına kadar akıtması gerekli. Aurelio yıllardır Türkiye'de oynayan, çocuğu burada doğmuş, 'Ben Türküm' demiş, FIFA'ya yazı yazarak 'Türk Milli Takımı'ndan başka bir yerde oynamayacağım' demiş, Brezilya Milli Takımı'na da 'Ben artık Türküm' demişse bizim buna saygı duymamız lazım. Ülkemiz için formasını ıslatsın. Ben onu sonuna kadar destekliyorum."
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Aurelio'nun çok başarılı maçlar çıkaracağına inandığını da sözlerine ekledi.

Ömer Rıza kanunu

Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un, "Milli olma yolundaki başvurular, Levent Bıçakcı yönetiminin bir yönetmelik boşluğundan faydalanılarak yapıldı" demeci eski federasyon tarafından doğrulandı.

Bu sezon Trabzonspor forması giyen Ömer Rıza'nın İngiliz pasaportu taşıması, ancak annesinin Türk olması nedeniyle milli takıma alınabilmesi için böyle bir yönetmelik maddesinin yürürlüğe sokulduğu ortaya çıktı. Bu şekilde yabancı pasaportu taşımasına rağmen Türk vatandaşı olan futbolculara süre beklemeksizin ay-yıldızlı formaya dahil olma yolu da açılmış oldu. Bu nedenle yönetmeliğe Ömer Rıza kanunu isminin verildiği bildirildi.

İSTANBULLU DEĞİLİZKİ ALTIMIZDA PORSCHE OLSUN,ANTALYALI DEĞİLİZKİ KOLUMUZDA RUS KIZI OLSUN;BİZ TEKİRDAĞLIYIZ BIRAKIN KAFAMIZ İYİ OLSUN