Gönderen Konu: Bursaspor - Antalyaspor Maçı Tekrar Edilebilir  (Okunma sayısı 777 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Bursaspor - Antalyaspor Maçı Tekrar Edilebilir
« : 08 Nisan 2010, 23:53:41 »
Bursaspor - Antalyaspor Maçı Tekrar Edilebilir

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Antalyaspor, Bursaspor maçında kural hatası yapıldığını iddia etti, tekrar istedi. Kırmızı-beyazlılar, penaltı atışında topun penaltı noktasından 30 cm. önde olduğunu savundu. Hakem Bülent Yıldırım'ın ise Topun penaltı noktasına temas ettiğini görünce atışa izin verdim dediği ileri sürüldü.


Antalyaspor, 2-1 kaybettikleri Bursaspor maçında Ivankov'un kullandığı penaltı atışında kural ihlali olduğunu belirtip karşılaşmanın tekrarı için Futbol Federasyonu'na başvurmaya hazırlanıyor.


Hakem Bülent Yıldırım'ın atışla ilgili yakın çevresine, Bursa Atatürk Stadı'nda penaltı noktası çok geniş. Topun konduğu yerde penaltı noktasına temas ettiğini görünce atışa izin verdim diye bir savunma yaptığı öğrenildi.


Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ın ise, herhangi bir itiraz durumunda tekrarla ilgili başvurularda uygulanan prosedüre uyarak hakemden ek rapor isteneceğini ve tekrar kararının bu doğrultuda verileceğini söylediği bildirildi. FIFA kokartlı Yıldırım'ın böyle bir talep karşısında savunmasını yakın çevresine söylediği gibi kurgulayacağı ileri sürüldü.


Açık ihlal var


Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, penaltı atışı sırasında topun penaltı noktasının 30 santimetre önüne konduğunu ve bunun açık bir kural ihlali olduğunu ileri sürürken, Bursaspor penaltı atışını penaltı noktasından 30 santim önde kullandı. Kaleci Ömer'in uyarısına rağmen hakem atışı kullandırdı. Bu bariz bir kural hatasıdır. Penaltının kuralları bellidir. Penaltı atışında top penaltı noktasından atılmalıdır. Bu kullanış şekli maçın sonucuna tesir etmiştir. Kural gayet açıktır. Bu kural çiğnenmiştir. Maç tekrar edilmelidir. Bizim Bursaspor'un şampiyonluğuna karşı bir duruşumuz yok. Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz şeklinde konuştu.


Görüntüler verilecek


Kırmızı-beyazlı kulübün, FIFA ve UEFA talimatları ile FIFA Oyun Kuralları 14. maddesi hükümlerine göre yapacağı başvuruyu sağlam bir alt yapıya dayandırarak örneklerle federasyona ileteceği bildirildi.



Başvuruda yayıncı kuruluş görüntülerinin de yer alacağı ve topun penaltı noktasıyla temas etmediğinin kanıtlanacağı vurgulandı.


Kural ne diyor?


FIFA Oyun Kuralları kitabının penaltı vuruşu başlıklı 14. maddesinin penaltı vuruşu için hazırlık bölümü Penaltı vuruşu yapılmadan önce hakem aşağıdaki gereksinimleri teyit edecektir derken 2. bent Top, doğru şekilde penaltı noktasına yerleştirilecektir hükmünü getiriyor.


Özgener de kızmış


Son dönemlerde uygulamaları, hakem atamalarındaki dikkatsizliği ve özensizliği ile kulüplerin büyük tepkisini çeken MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a bir eleştirinin de Futbol Federasyonu Başkanı Mahut Özgener'den geldiği bildirildi. Özgener'in Bursa-Antalya maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın üç haftalık bir dinlendirmeden sonra lider takımın maçına verilmesine kızdığı ve Başlatacak başka maç yok muydu? Bu nasıl atama? ifadeleriyle kızgınlığını dile getirdiği ileri sürüldü.