Gönderen Konu: "Amacım altın madalya"  (Okunma sayısı 573 defa)

Çevrimdışı schoot9

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.356
  • Puan 4609
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
"Amacım altın madalya"
« : 19 Ağustos 2008, 00:21:49 »
 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda ringe çıkan ve Cezayirli rakibini yenerek bronz madalyayı garantileyen Yakup Kılıç, "Amacım altın madalya kazanmak" dedi.

Pekin'de ringe çıkan son Türk boksörü Yakup Kılıç, Cezayirli rakibi Abdulkader Chadi'yi 13-6 sayıyla mağlup ederek yarı finale çıktı ve bronz madalya kazanmayı garantiledi. Yakup Kılıç karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye madalya kazandırdığım çok mutluyum. Amacım yarı finalde Ukraynalı rakibimi de yenerek finale çıkmak ve daha sonra da altın madalya kazanmak. Pes etmenin anlamı yok önümde 4 gün daha var. Ukraynalı rakibim de Dünya 3.'sü olmuştu bende Dünya 3.'süyüm. Zor bir maç olacak. Madalyamı Türk halkına ve Elazığ'daki aileme armağan ediyorum" diye konuştu.

Boks Milli Takımı Antrenörü Cahit Süme de karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Yakup'un altın madalya kazanacağına inandığını ifade ederek, "Buraya 5 sporcumuzla geldik. 5'inden de madalya bekliyorduk. Ancak olmadı. Yakup zoru başardı. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. İnşallah Yakup altın madalya kazanacak" dedi.

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de Yakup'tan daha iyi dereceler beklediğini vurgulayarak, "İlk dört sporcumuz şanssız bir şekilde elendi. Ancak Yakup iyi bir maç çıkardı. Ondan daha iyi dereceler bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede, "Atina'da 10 sporcumuz madalya aldı. Bunların 9'u yeni sporculardı. Pekin'de de yeni sporcularımız ortaya çıktı ve onlar madalya alıyorlar. Yeni yıldızlar ortaya çıkarmak için tüm imkanları seferber ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Yakup'un madalyayı garantilemesiyle, ilk günlerde sporcularımızın sıfır çekmesiyle uğradığımız hayal kırıklığını bir nebze de olsun üzerimizden attık" dedi.