Gönderen Konu: Mehmet Aurelio: "Milli formayı giymekten memnunum"  (Okunma sayısı 779 defa)

Çevrimdışı bLaDe..!!

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 94
  • Puan 1
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
"Milli formayı giymekten memnunum"
Real Betis'te forma giyen Mehmet Aurelio, kulübün resmi radyosuna yaptığı açıklamalarda, "Bir gün Türkiye Milli Takımı formasını giyeceğimi samimi olarak hiç düşünmemiştim, ama şimdi çok memnunum" dedi.



Betis radyosunun Sevilla kentindeki bir restoranda öğle yemeği yiyerek gerçekleştirdiği röportajda Aurelio, Brezilya'da çok fazla futbolcu olduğunu ve nedenini bilmese de Brezilya milli takımına çağrılmadığını söyledi. Türkiye'de İstiklal Marşı'nı hemen öğrendiğini ve tüm milli maçlarda söylediğini kaydeden Aurelio, "Türkiye ve İstanbul'u çok seviyorum" şeklinde konuştu. Yaklaşık 3 yıl önce Mehmet ismini aldığını anlatan yıldız futbolcu, "Bu ismi ben almak istedim. Türkiye'de çok yaygın ve söylenmesi rahat bir isim. Ailem beni Marco diye çağırıyor, ama Mehmet ismini de seviyorum" dedi.

Katolik olduğunu ifade eden Aurelio, "Türkiye'de Katolik olarak sorun yaşadın mı?" sorusuna "Her şey normaldi. Hangi dinden olursan ol halk çok iyi yakınlık gösteriyor, iyi muamele ediyor" cevabını verdi.

Brezilya asıllı Türk futbolcu ayrıca, "Fenerbahçe'nin seni geri istediği doğru mu?" şeklindeki bir soruyu da "Bilmiyorum, samimi olarak bilmiyorum" diye yanıtladı. Aurelio, Fenerbahçe'nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones ile ilgili ise "Bence devam edecek. Fenerbahçe'de çok kaliteli takım arkadaşlarım var. Son maçlarını 5-2 kazandılar. Aragones için kolay değil, ama iyiye doğru gidecek" değerlendirmesini yaptı. Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve Türkiye ortamı ile Real Betis'teki ortamın farklı olduğunu vurgulayan Aurelio, "Fenerbahçe'de derbi maçlarda yenildikten sonra futbolcular sokağa çıkmaya çekiniyor. Çıkılıyor tabii, ama taraftarların büyük bir baskısı var. Burada böyle bir sorun yok" yorumunda bulundu.

Türk basınının İspanyol basınına göre futbolculara çok daha baskı yaptığını ve futbolcu-gazeteci ilişkisinin farklı olduğunu kaydeden Betisli futbolcu, "Büyük baskı var. Türkiye'de basın biraz daha güçlü. Burası gibi değil. Üzerine çok geliyorlar. Bazen evine kadar bile geldikleri oluyor. Futbolcunun rahat olmaya da ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Bu arada, programa katılan Betisli gazeteciler 28 Mart tarihinde İspanya ve Türkiye arasında oynanacak 2010 Dünya Kupası ön elemeleri grup maçının büyük olasılıkla Sevilla kentinde oynanacağını Aurelio'ya söylerken, maçın Sevilla'da oynanması halinde memnun olacağını kaydeden Türk futbolcu bu maçla ilgili "Avrupa Kupası'nda yarı final oynamış bir takımız, iyiyiz" dedi.

Aurelio, "Mükemmel bir Avrupa Kupası geçirdiğimizi düşünüyorum. Gruptan çıktıktan sonra hedeflerimiz büyüdü. Belki yarı finale kadar gelmeyi düşünmüyorduk, ama iyi bir takım olan Hırvatistan'ı yendik. Almanya'ya karşı iyi oynadık, ama kazanamadık. Kazansaydık finalde İspanya ile oynayacaktık. Yine de benim için de Türkiye için de mükemmel bir turnuvaydı" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'den Betis'e hangi futbolcuları getirirsin?" sorusuna "Avrupa Kupası'nı gördünüz çok iyi futbolcular var. Semih, Tuncay, İspanya'da oynayan Nihat, hepsinin adını verebilirim" diye yanıt veren Aurelio, gülerek Real Betis başkanı olmadığını ve bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

31 yaşındaki Aurelio, en çok beğendiği futbolcuları geçmişte Brezilya milli takımının da yıldız futbolcusu olan Mario Silva, şimdilerde ise Liverpool'un kaptanı Steven Gerard olarak belirledi.

İlk sezonunu geçirdiği Betis'te mutlu olduğunu ve taraftarların kendisine çok büyük sevgi gösterdiğini anlatan Aurelio, "Çok iyi bir ortam var. Takım olarak iyi bir grubuz. Teknik direktör Chaparro da ilk günden beri bana güven duyduğunu söyledi. Bunlar benim iyi bir şekilde çalışmamı daha da kolaylaştırıyor" dedi. Son oynanan Osasuna maçında serbest vuruştan attığı golle ilgili olarak, "Bir haftadır sürekli serbest vuruş çalışıyordum. Arkadaşlarım da o serbest vuruşu benim kullanmamı istedi. Vurdum, şanslıydım gol oldu" diyen Aurelio, her futbolcu gibi gol atmak istediğini, gelecek haftalarda gollerin devamının gelmesini umduğunu dile getirdi.

Öte yandan, program boyunca İspanyol gazeteciler Aurelio'ya övgüler yağdırırken, "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti. Mehmet Aurelio da Betis'i fethetti. Betislilerin gözünde o futbolun sultanı" dediler. Aurelio'nun kendisine çok iyi bakan bir futbolcu olduğu, gece diskolara gitme veya içki içme gibi alışkanlığının olmadığı vurgulanarak, gerek Betis'te gerekse Türk milli takımında her maçta 90 dakika oynamasına rağmen günde 8 saat uyuyan Aurelio'nun ailesine de çok bağlı, örnek bir futbolcu olduğu kaydedildi...



Çevrimdışı rmelihr

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.225
  • Puan 1951
  • Cinsiyet: Bay
  • WWW.OYUNSİTENİZ.COM
    • ICQ Messenger - 160
    • Profili Görüntüle
Mehmet Aurelio: "Milli formayı giymekten memnunum"
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2008, 14:18:02 »
eyw paylaşım için sağol