Gönderen Konu: 12 Dev Adam Mevlana Müzesi'nde!  (Okunma sayısı 521 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
12 Dev Adam Mevlana Müzesi'nde!
« : 01 Eylül 2008, 14:38:33 »
12 Dev Adam Mevlana Müzesi'nde!
Konya'da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde yapılan Efes World Cup 7 turnuvasına katılan A Milli Takım basketbolcuları Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.
Ziyarette, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Basketbol İl Temsilcisi Alper Kıvrıkoğlu da milli takıma eşlik etti. Mevlana Müzesi'nin mistik havasını oldukça beğenen 12 dev adam, müzede bulunan tüm eserleri tek tek inceleyerek dua etti. Müzede bulunan ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Basketbol Milli Takım oyuncuları vatandaşlarla da fotoğraf çektirip imza dağıttılar.

"SPOR SALONUMUZ İLE GURUR DUYUYORUZ"

Efes Cup için Konya'ya gelen ulusal ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, "Bu turnuvanın Konya'da yapılmasının sebebi yaptırmış olduğumuz spor salonumuzun federasyonca çok beğenilmesidir. Türk spor hayatına böyle bir salon kazandırdığımız için mutluluk duyuyoruz. Bu salon, açılışından kısa bir süre geçmesine rağmen büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Yapılan müsabakalarda ülkemizde alışılagelmişin dışına çıkıldı. Amacımız 'Efes Cup World 7' gibi uluslararası müsabakaların şehrimizde yapılması ve bu sayede ülkemizin ve Konyamızın tanıtımının sağlanmasıdır. Konya'nın tanıtımı içinde önemli olan bu organizasyonların devamını diliyor ve tüm federasyonları ilimize davet ediyorum" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, "Efes Cup gibi önemli bir organizasyonu Konya'da düzenlemekten dolayı oldukça memnun olduk. Yönetim Kurulu üyelerimiz, teknik heyetimiz ve sporcularımızda Konya'da olmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bu organizasyonu Konya'ya kazandıran Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen'e de misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada yapılan uluslararası seviyedeki spor salonu Anadolu'nun diğer illerine de örnek olmalıdır" şeklinde konuştu. 


Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs